Ontwapening Hamas? Waar blijft de ontwapening van Israël?

Drie dagen lang vallen er geen Israëlische bommen op Gaza. Drie dagen lang vliegen er ook geen raketten terug. Intussen zijn er gesprekken om dit staakt het vuren te verlengen. Daarin stelt Israël volstrekt absurde eisen aan Hamas. Media doen alsof die eisen de gewoonste zaak van de wereld zijn, alsof Hamas dwarsligt. Daarmee geven ze -weer- impliciet steun aan de staat Israël, haar regering, haar leger en haar misdaden.

Inzet van de gesprekken van Palestijnse kant is het opheffen van de blokkade van Gaza. “De Palestijnen willen dat zowel de grens met Israël als met Egypte opengaat.” Israël ligt dwars. Het “is bevreesd voor wapenleveranties aan Hamas”. Israël weigert te stoppen met het bestraffen van een hele bevolking, zolang de organisatie die het bestuur over Gaza uitoefent niet capituleert voor Israël. Israël eist onderwerping. Hamas eist in deze gesprekken geen onderwerping van Israël. Ze eisen alleen maar dat Israël stopt met haar pogingen om Palestijns gebied en de bevolking daarvan te wurgen. De Palestijnse positie is heel redelijk. De Israëlische positie is dat niet. Toch geeft de Volkskrant haar berichtgeving de kop mee “Hamas weigert te praten over ontwapening”.  Alsof Hamas daarmee een buitengewoon recalcitrant standpunt inneemt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

5 gedachten over “Ontwapening Hamas? Waar blijft de ontwapening van Israël?”

  1. Israël mag zeker wel wat minder wapens ontvangen. Dan staan Israëliërs en Palestijnen meer op een level playing field.

  2. Ach, na Titus en Hadrianus was het in elk geval rustig in die regio tot de veroveringsdrift van de Islamitische legers….

  3. Tijlvandam:

    Ja, ieder 10 atoombommen. “Level playing field”, gaat het verder wel goed?

Reacties zijn gesloten.