Ontvoerder Roel van Duijn belastert ontvoerde in boek

Persbericht van Roel van Duijn:

De man die mij in 1970 ontvoerd en bedreigd heeft, J. Baank senior, heeft daarover nu  een boek vol smaad tegenover mij gepubliceerd. Het staat op naam van zijn huidige partner  mevr. Lotte Ruiter, opgetekend uit de mond van Baank. Hij heeft het, met zijn handtekening, voorzien van een inleiding en slotwoord, in eigen beheer uitgegeven.
Ik heb over dit boek  nu bij de politie aangifte van smaad (art. 261 Sr) gedaan.

De ex-vrouw en twee kinderen van Baank getuigen in een begeleidende schriftelijke verklaring  aan justitie dat mijn visie geheel juist is.

Het boek zegt een “biografie“ over zijn leven te zijn. Maar het heet Bom Onder Metro en  gaat hoofdzakelijk over  de ontvoering van mij en over zijn  bomaanslag op een Amsterdams metrostation. Destijds  was ik gemeenteraadslid en ben ik door hem en zijn handlangers in een auto gepropt en in de houdgreep van een klerenkast  naar België gevoerd, waar hij me met de dood bedreigd heeft. Dit misdrijf  bevestigt hij wijdlopig en overgoten met  verzinsels.

Verder lezen.

Zie ook hier.