Onderwijs in Denemarken platgelegd vlak voor examens

…en dan wel door de overheid subsidiair de directies van de onderwijsinstellingen.
De gemeenten willen de werkuren van het onderwijzend personeel veranderen, het personeel wil dit niet en dus is dit buitengesloten. Er wordt geen onderwijs meer gegeven. Eerlijk gezegd kwam ik hier pas achter door niet-Nederlandse berichten. Nederlandse media hebben het te druk met Angela Schaaf en Justin Bieber om zich met zoiets onnozels als een overheidsactie waar vele honderdduizenden in een Europees land (miljoenen in feite, scholieren en studenten hebben nu eenmaal familie, en de leerkrachten ook) door gedupeerd worden.
Een Engelstalige krant uit Bangladesj!
Jawel, een bericht in het Nederlands, maar dat komt doordat men in België (ook) Nederlands spreekt. En de Nederlandstalige Belgische televisie, waarvoor ook zoiets als een Buitenland bestaat.

De uitsluiting draait er (uiteraard, kunt u bedenken nu u er van hoort) om bezuiniging: meer uren werken voor hetzelfde geld en daarmee leerkrachten uitsparen. De weerstandskas van de bonden houdt het zeker voor twee maanden uit.

7 gedachten over “Onderwijs in Denemarken platgelegd vlak voor examens”

 1. Een nieuwe demensie aan de luiheid van het Vaderlandsche Journaille. Uit het Engels kan je niet zomaar copy-and-pasten, dat begrijp ik. Maar uit een Vlaams-Nederlandse tekst hoef je maar een paar correcties aan te brengen, et voila, klaar is “jouw” artikeltje.

 2. @1, Ik denk dat het niet alleen luiheid en incompetentie is dat een rol speelt. Ik denk dat het ook een heel bewust gekozen strategie is van de (gelijkgeschakelde) 1% media.
  Houdt mensen dom, laat ze vooral niet het idee krijgen dat ze in feite in hetzelfde schuitje zitten als denen of grieken maar speel ze tegen elkaar uit etc.
  Daarom is wat v.d. Kluft en een aantal anderen doen niet alleen heel goed maar ook broodnodig. Daarom vind ik ook een site als http://www.visionair.nl geweldig of http://www.medogenloos.nl
  Die 1% media zijn pr-instellingen van en voor banken en grote multinationals, die zijn gewoon corrupt en zullen mensen echt niet wijzer maken.

 3. Toen de US afghanistan binnen vielen kon ik nieuws ontvangen uit zowat alle werelddelen , de belgen vielen toen al op vanwege integere berichtgeving.
  Die “1% media” beoefenen gewoon propaganda.

 4. @2 @3 Voorlopige conclusie: het Vaderlandsche Journaille is of lui, of te dom om de strekking van bepaalde gebeurtenissen te onderkennen, of niet onafhankelijk. Misschien ook alledrie. Dat wisten we eigenlijk al. De vraag is, wanneer gaan ze er iets aan doen?

 5. Ik vind het jammer dat ik Jan Westbroek niet mag, maar zijn Belgie was ooit voor mij een reden om Belgie te overwegen al land om naar te vluchten.

 6. ???je hebt gelijk. Ik heb al eerder op krapuul geconstateerd dat ik mijn geheugen niet vertrouw.

Reacties zijn gesloten.