Onbemande vliegtuigen mogen nog geen kruisraketten op meeuwen afschieten

Komkommertijd dierennieuws. Maar dit lijkt mij meer dan serieus:

Het is immers verboden om de meeuwen via de Drones te bestoken met kruisraketten, zoals in Afghanistan gebeurt.

Je zult het toch maar uit je toetsenbord krijgen.
In Noordwijk worden onbemande vliegtuigen ingezet die meeuwen dienen te terroriseren. Voor Leiden is een hele website gewijd aan meeuwenoverlast.nl zoals het dan heet.
Ook overlast wordt gemeld uit Alkmaar en Haarlem, andere steden die net niet aan de kust liggen maar dichtbij genoeg om “overlast” mee te maken.

Vreemd, in Groot-Brittannië maakt men zich zorgen over de teruglopende aantallen echt-wilde meeuwen en verwacht men dat de stadsmeeuw, die op dit eiland nooit heel ver van de kust is, het grootste deel van de meeuwenbevolking zal gaan uitmaken. Ze broeden al jaren op daken, vooral de zilvermeeuw die bij de westerburen een rodelijstsoort is inmiddels.

Hoe komt het dat de meeuwen steeds meer het binnenland opzoeken? In Den Haag wisten VVD-ers het laatst: dat ligt aan de vossen, daar moest dan ook snel grootschalig op gejaagd gaan worden, dan gaan de meeuwen vanzelf wel terug naar de duinen. Onnavolgbare logica van een partij die nu eenmaal zo veel mogelijk feitvrije beweringen rondstrooit. En van schieten houdt. Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen: als je er zo’n last van hebt moet je maar verder van de zee gaan wonen, in Den Haag en Noordwijk vraag je er zeker om, maar in Haarlem, Leiden en Alkmaar dus ook (in de oude vissershaven Vlaardingen wordt ook gejankt).

De overbevissing is natuurlijk de eigenlijke reden maar dat mag je van de meeuwenhaters niet zeggen al glipt er een enkele keer iemand door de mazen van het visnet die de onaangename waarheid mag zeggen:

Eerst de natuurlijke voedingsbron weghalen, dan een dier steeds verder de stad inlokken door er eten neer te gooien. En omdat mensen niet aangepakt worden, moet uiteindelijk een dier het ontgelden.

De zilvermeeuw is in Nederland beschermd maar het ministerie van landbouw of economische zaken zou het ministerie niet zijn als er niet een vrijstelling voor te krijgen was – op de Oosterschelde dus.

Merkwaardig dat zekere partij die een overigens niet-bestaande meeuwensoort als logo voert zich muisstil houdt als het over meeuwenbestrijding gaat. Een nalatigheid die zeker samenhangt met het feit dat die meeuw door de meeste mensen pas echt diep veracht wordt.

8 gedachten over “Onbemande vliegtuigen mogen nog geen kruisraketten op meeuwen afschieten”

  1. Dat de PVV zich wat betreft meeuwen rustig houdt klopt niet. Ik herinner me dat prof. mr. .dr. ir. Richard de Mos op zoek ging naar de oorzaak van de Haagse meeuwenplaag. Dat waren – uiteraard – de allochtonen, want die mogen brood niet weggooien en voeren dat dus aan…. de meeuwen.

  2. Prof. mr. dr. ir. Richard de Mos, Guru extraordinaire , was ook , samen met de hele PVV fractie in de haagse raad tegen ondergrondse vuilcontainers .. Nu zijn ze er , en wonder o wonder , de meeuwenoverlast is in de wijken van Den Haag die nu die containers hebben voorbij …

  3. Even ter verduidelijking, het is: Prof. Mr. Dr. Ir. Richard de Mos Ing., voormalig Schoolhoofd te ‘s-Gravenhage.

    Prof. Mr. Dr. Ir. Richard de Mos Ing., voormalig Schoolhoofd te ‘s-Gravenhage, komt uit een invloedrijke familie van haringkakers ‘op’ Scheveningen, net als de familie Bres. Nimmer is het een de Mos (of Bres) gelukt om door te dringen tot de ‘elite’ in het ‘Haagje’.

    Tot Richard uiteraard, een glansrijke carrière in de politiek met als hoogtepunt het diepte-interview met de castraat van pow-news: http://www.youtube.com/watch?v=TMyiAdn5SSo

  4. als de crisis doorzet kunnen we nog altyd gebakken meeuwen gaan eten.
    Zyn meeuwen halal of koosjer???

Reacties zijn gesloten.