Onanie van het eigen gelijk

De strategie van Wilders is ontluisterend eenvoudig: zorg voor een continue stroom van aandacht

Het meest effectief zorg je voor een continue stroom van aandacht door het verspreiden van desinformatie die de samenleving verdeelt en daarmee uitholt.

Het doel? Niet duidelijk omdat Wilders geen doelen formuleert, maar slechts obstakels uit de weg ruimt. En omdat hij gefinancierd wordt door onbekende broodheren met nog onbekender agenda’s.

Het politieke antwoord? Negeer hem en verstrek onderbouwde en constructieve informatie. Reageer lauwtjes en ongeïnteresseerd op uitspraken en voorstellen van de PVV in en buiten de Kamer. Steun nooit wetsvoorstellen die de machtsbasis van de PVV versterken. Formuleer krachtige doelen en maak inzichtelijk hoe je die zult realiseren. Voeg vervolgens de daad bij het woord. Spoor intussen achter de schermen Wilders’ broodheren en hun bedoelingen op en stel het publiek hiervan op de hoogte. (Onanie van het eigen gelijk – Vincent Dessers, neurotherapeut, Joop.nl)

Kijk met die Vincent Dressers kan ik praten! En laten die hoernalisten nou eindelijk gewoon hun werk eens gaan doen! Zoek uit wie Wilders betaalt, dat is een scoop waar je van gaat watertanden. Krijg je eeuwige roem mee!

5 gedachten over “Onanie van het eigen gelijk”

 1. Het lijkt er al bijna op, alsof tegenwoordig iedereen een mening heeft.
  Voor je het weet, gaan ze daar op het Internet nog opiniërende websites voor oprichten. 😀
  Wat de man zegt klopt wel, maar is volgens mij nauwelijks nieuw & echt interessant brengt hij het in mijn ogen ook niet. Neurotherapeut blijf bij Uw leest (or whatever), zou ik zo zeggen.
  😉

 2. Dit pamflet in fluoriserend rood gedrukt en ingelijst a.u.b. aan de muren spijkeren met roestvrijstalen keilbouten van alle media kantoorkamers en vergaderruimtes evenals in die van de politieke partijen. In die van de oppositie aan alle vier de muren, het plafond en de vloer, voor de wegdromers in het comfortabele zachte plush. Het leven is hard.

 3. “De PVV (voor de slechte verstaander: en dus niet een specifieke persoon) vertoont in haar optreden veel kenmerken van een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Zou de PVV een persoon zijn, dan ware psychiatrische hulp gewenst. Deze als partij vermomde beweging is echter een dictatoriaal geleid politiek orgaan.”

  Mar de PVV is toch Een persoon! degelijk! Met aantal volgelingen die er mee onaneren, om hetzelfde woordgebruik aan te houden.

 4. Ik had mijn reactie neurotherapeut Dessers brief op link wantrouwen is one vijand geplaatst.

  “”Men dient zich er van bewust te zijn dat zowel politiek als samenleving mogelijk nog een langdurig traject van heling nodig zullen blijken te hebben””.

  Tja daar zegt hij ook nogal wat mee …
  Wat ik daarvan begrijp is dat politici vast een zelf helend traject aankunnen gaan door:

  Steun nooit wetsvoorstellen die de machtsbasis van de PVV versterken. Formuleer krachtige doelen en maak inzichtelijk hoe je die zult realiseren. Voeg vervolgens de daad bij het woord.

  Het gemis is dat de oppositie niet ieder windvlaagje of briesje uit de pVV zeilen haalt, dat niet als gezamenlijk doel ziet om zich te verenigen terwijl de burger daar weer afhankelijk als voorbeeld en ondersteuning om PVV gif uit de volksgeest te halen, is.
  SP lidmaatschap afzegging redacteur jvdheuvel , ook al betrof het ogenschijnljk maar een kleinigheidje ,komt bij mij terug als vet chapeau !.

  Ik kom uit om zelf zoveel mogelijk heling toepassen , ieder op eigen wijze om geestelijk gezond te blijven en als voorbereiding in geval het nog erger wordt.
  Ik had bv al zoveel anthipathie voor beleid onder JPB opgebouwd dat ik allergisch voor zijn naam en afbeeldingen was geworden, eventjes bezig moest zij om ze weer uit geestesbeeld te krijgen.
  Achteraf zie ik dat ik de clue,de PvdA die als grootste oppositie partij steeds overstag ging , het af liet weten om met heren akkoordjes geen PE Irak en sluiproute geen 2e ref. EU grondwet B4 in te gaan,gemist had..

  Ik had me de focus op JPB als ongezond kunnen besparen…

Reacties zijn gesloten.