Ome Roons Telegraafomroepje mocht beelden Hoes niet uitzenden

De rechtse verrijking van het Nederlandse medialandschap, speciaal mogelijk gemaakt door de zeer bekwame PvdA-minister Ronald “Ome Roon” Plasterk, “Powned” geheten, is bij rechterlijke uitspraak gesommeerd alle beelden van inmiddels voormalig burgemeester Hoes te verwijderen. Hoes zou met een jonge man buitenechtelijk gerommeld hebben en daar zijn door de betrokken ander beelden van gemaakt. Zij zijn volgens rechterlijk oordeel onrechtmatig verkregen en ten onrechte uitgezonden en vermenigvuldigd.

PowNews zond stiekem opgenomen beelden uit van de date van het tweetal.

PowNed moet van de rechtbank providers als Google aanschrijven om de beelden te verwijderen. Als de beelden niet worden verwijderd, moet de omroep een dwangsom betalen van 5000 euro per dag.

Ook moet PowNed het materiaal waarop de uitzending van PowNews was gebaseerd, aan Hoes geven. Het beeldmateriaal is mogelijk gemanipuleerd en Hoes moet de mogelijkheid krijgen om dat aan te tonen, zegt de rechtbank.

Rechts Nederland kennende kunnen we er van op aan dat de belastingbetaler hiervoor moet dokken, of dat er met de pet wordt rondgegaan bij de achterban (“crowdfunding”).