Olympische Spelen levert Britten helemaal niks op

De Olympische Spelen in Londen kosten de Britse belastingbetaler 11,8 miljard euro, zegt de Volkskrant nu. Eerder wist de VK te melden dat de OS 18 miljard kosten. Niet dat de bedragen mij iets zeggen anders dan dat ik het gigabedragen vind.

Maar waar is het verschil gebleven? We kunnen kort zijn, OS kosten heel veel geld, ze leveren niks, zilch, nada, noppes op. Ja, het IOC leveren ze genoeg op, alle opbrengsten van de TV rechten gaan naar het IOC, dus die lopen wel binnen.

Overal kun je horen en zien dat de toeristen wegblijven tijdens de OS, want er werd grote drukte verwacht. Helaas bleef die uit. Hotels moesten hun tarieven verlagen (nou is dat geen echt slechte zaak in een stad waar je een kapitaal moet betalen voor een bezemkast, maar goed). De mythe dat OS veel mensen trekt die je anders niet krijgt, is dus niet waar. Londen is al een toeristenstad en die bleven nu weg, vanwege, juist de OS.

Ene Balkenende vindt dat hij het land nog niet met genoeg schuld heeft opgezadeld en vindt dat die OS best wel naar Nederland gehaald kunnen worden, de gek. Oftewel Balkenende (CDA) zegt dat we nog niet genoeg schuld hebben, die minimaal 18 miljard kan er best wel bij (misschien is het tegen die tijd wel een bedrag van 40 miljard).

 

3 gedachten over “Olympische Spelen levert Britten helemaal niks op”

  1. Gelukkig gaat het het VK economisch nogal voor de wind, dus zo’n bedragje mag geen enkel probleem zijn toch?

  2. Ik ben anglofiel dus heb met genoegen naar de opening gekeken, zelfs de Queen deed mee als Bondgirl. Ik zie Bea dat niet doen. Maar goed, Rutte wil ook dat Nederland zich kwalificeert voor de OS, alleen we hebben een klein probleem. Onder zijn beleid en het heulen met de PVV (die cultuur als elitair ziet), hebben we als voorbeeld; Jan Smit, de Toppers, Nick en Simon en een getatoeëerde engerd. Bovendien dankzij de bezuinigingen en de bagger namens de commerciëlen wat een hoop seksistich geleuter van ouwe mannen met een hoog poep en pies gehalte, hebben we dus niets meer. Holland op z´n platst en dan moeten we ons nog kwalificeren ook. Misschien over 100 jaar als we dan nog wat voorstellen.

Reacties zijn gesloten.