Oh Oh Limburg

In Limburg is er vandaag een coalitie gevormd tussen CDA, PvdA en VVD. De coalitie van PVV, CDA en VVD kwam eind april ten val toen het CDA het vertrouwen opzegde in de PVV. De PVV liet eerder weten niet mee te willen werken aan een nieuwe coalitie. Integendeel, de PVV gaat strijden voor Limburg en tegen de coalitie van regenten, potverteerders en plucheplakkers, zoals dat in hun jargon wordt genoemd. PVV-Statenlid Heemels sprak er schande van dat er wel zes gedeputeerden komen; het waren er tot nu toe vijf, waarvan twee van de PVV.

Afgelopen week was er ook een politieke aardverschuiving binnen de PVV. De grote leider Geert Wilders heeft persoonlijk besloten dat Laurence Stassen niet langer fractieleider van de PVV in Limburg mag zijn, maar zich volledig moet richten op haar rol in Brussel om het Europarlement om zeep te helpen, want in Europa dreigt volgens haar en haar partij een groot gevaar. Barry Madlener, nu nog de fractieleider van de PVV in het Europarlement en vooral bekend om zijn politieke motivatie, die beperkt is tot het “van binnenuit” opheffen van het Europarlement, wordt nu kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De gewezen makelaar zat al eerder in de Tweede Kamer, maar zit sinds 2009 voor een paar ton per jaar in het Europarlement. Daarvoor stond hij op de lijst van Leefbaar Rotterdam en gold als vertrouweling van die andere grote leider, Pim Fortuyn. Of Madlener ook de Tweede Kamer van binnenuit wil opheffen is niet bekend, maar gezien zijn vorige politieke avonturen met nul resultaten niet onwaarschijnlijk. We zullen een explosieve stijging van de beveiligingskosten zien als deze democratisch gekozen potentiële bomgordelterrorist straks in de bankjes naast Wilders aanschuift om daar zijn ideologisch gemotiveerde nietsnutterij vol overgave te kunnen uitdragen.

Laurence Stassen heeft er persoonlijk voor gezorgd dat de komende decennia niemand meer met de PVV wil samenwerken in de Provinciale Staten van Limburg. Zij begon haar carrière als presentatrice van een regionaal publiek televisieprogramma vol sluikreclame. Zij heeft Wilders, die op zoek was naar fondsen, rond 2006 uitgenodigd naar Echt, waar haar rijke familie veel grondbezit en betaalde arbeid controleert. In ruil voor geld begon ze aan een nieuwe carrière die vooral bestaat uit heen en weer rijden tussen Maastricht en Brussel. En nu mag ze dus helemaal naar Brussel verhuizen om daar namens de PVV als groot-inquisiteur Europa te bestrijden. Ze is daar al een opvallende verschijning, al komt ze weinig aan het woord en luistert vrijwel niemand naar haar.

Laurence Stassen’s plaats wordt ingenomen door de 31-jarige Michael Heemels, die naast Statenlid ook betaald fractiemedewerker is en in deeltijd een lerarenopleiding volgt. En natuurlijk “zorgvuldig geselecteerd” is door Geert Wilders zelf. Hij heeft een “toeristische opleiding” gevolgd en heeft “jarenlang” in Duitsland en Oostenrijk gewerkt als floormanager voor vakantieparken. Heemels gaat nu strijden tegen de samenwerking van CDA, PvdA en VVD die hij “een coalitie van verliezers” noemt. Het is de verwachting dat de PVV onder zijn leiding vooral een recreatieve partij zal worden die van een heel Limburg een gezuiverd vakantiepark gaat maken. Als dat niet lukt, omdat de PVV wordt gedemoniseerd, in ieder geval voor hemzelf en zijn maatjes.

7 gedachten over “Oh Oh Limburg”

  1. 😆 PVV – de recreatieve partij: Partij Voor uw Vakantie! ….hahahahahaha 😆

  2. Plucheplakkers en potverteerders? Hm, dat moeten ze nodig zeggen in die stichting waarvan in de TK stemmers zitten die niet weggestuurd kunnen worden en waar de meeste mensen met een dubbele of zelfs meer functie zitten die dan toch niet vol te houden is. Met als gevolg een leuke wachtgeldregeling voor alle functies?

  3. Ben erg benieuwd of Madlener straks de portefeuille Klimaat van prof. dr. mr. ir. Richard de Mos (PVV) wil terughebben of dat Sint Geert het OK vindt om dit onderwerp op een nivo van, zeg maar, Sarah Palin te blijven benaderen. Barry schijnt namelijk i.t.t. Ons Richard wél enige kennis van zaken te hebben.

  4. Waarom zitten er zoveel slechte Leraren en Leraren in opleiding bij dit soort partijtjes. Die schreeuwlelijk van Leefbaar Rotterdam ook (Sørensen (Hoop dat ik het goed spel)) als je ziet wat zijn ex studenten over hem zeggen en zijn collegas dan sta je met je oren te flapperen.

    En weer een manager derbij, bij een partij die zo anti manager is :)?

  5. #5 Eerst een paar uur wakker gelegen met de vraag, wie is die rechterdame? Ik ken haar maar waarvan? AHAAAAAAA Ik weet het! uit Harrie Potter film nummer de zoveelste.
    Geen treffender vergelijk te vinden. Hele grote duim omhoog! Dat mens is wel heel erg eng. Net zo ziekelijk ego als mevr Stassen van de rest nog maar te zwijgen. Ik heb medelijden met Brussel als ze binnenkort de vergaderingen wel gaat bijwonen.

Reacties zijn gesloten.