Een oefening in haat tegen eenmeidemonstranten

De enige eenmeidemonstratie die in Amsterdam gehouden zou worden, door een anarchistische organisatie, is door media die zelfs geen enkele boodschap hebben aan de traditie van die dag van begin af aan tot “krakersdemonstratie” verklaard. U hoeft maar een stap over de zuidgrens van Nederland te doen op die dag om te weten dat het 1 mei is. Het is in België een vrije dag die door niemand ter discussie wordt gesteld. Hetzelfde geldt bij de oosterburen. Maar ja, Nederland drijft eigenlijk in het niks.

De PvdA-burgemeester van Amsterdam, die als onroerendgoedmafioso alleen maar lid van die partij is geworden omdat het kans bood op deze positie, zo werkt het in Amsterdam, kwam meteen met “noodverordeningen” en liet de ME er op los. De gelijkgeschakelde media hadden het gehoorzaam over een krakersdemonstratie. De eerste mei.

Hier op Krapuul is er nota bene toe opgeroepen, tot die eerste mei.

En zo probeert het Amsterdamse sufferdje Het Parool, ooit voor “progressieve krant” uitgemaakt, de lezers m/v te verleiden tot het kennisnemen van een dodebomenverslag:

Dertien krakers stonden gisteren voor de politierechter van de Amsterdamse rechtbank. Zij waren op 1 mei opgepakt tijdens een uit de hand gelopen demonstratie.

Drie van hen zijn vrijgesproken, vier kregen een taakstraf voor het verhinderen van een arrestatie. De andere zaken werden uitgesteld wegens tijdgebrek of omdat nader onderzoek nodig is.

Eén van de verdachten was Job van G. (30), een man met een bril met een dik zwart montuur en zwarte oorbellen. Onder zijn linkermouw piepte een tatoeage van een doodshoofd uit. ‘U heeft agenten uitgemaakt voor homo’s’ zei de officier van justitie tegen hem.

Een bril! Dertig! Dik zwart montuur! Tatoeage met doodshoofd! Maakt agenten uit voor homo’s (kunt u een ergere belediging bedenken?) Zwarte oorbellen (vast zelf een homo!) Naar het werkkamp die vent.

“Een uit de hand gelopen demonstratie” betekent: 1 mei-demonstratie waar de politie meteen, nog voor het vertrek, op in ging timmeren. De gedaagden worden als vanzelfsprekend “krakers” genoemd en zijn daarmee voldoende gediskwalificeerd. Hoe het er mee zit dat de baas van de Amsterdamse smerissen Amsterdam krakersrein heeft verklaard moet u zich niet afvragen.

Er is “nog nader onderzoek nodig” en vier van de arrestanten hadden geprobeerd een arrestatie te voorkomen. Uit het verslagje van Het Parool kunnen wij afleiden dat deze arrestatie ten onrechte heeft plaatsgevonden, want er is geen veroordeling op gevolgd. Maakt niet uit, verzet tegen ongerechtvaardigde arrestatie wordt bestraft met dwangarbeid, punt.
Eigenlijk schieten hiervoor wat mij betreft woorden tekort. Ik ben alleen bang dat het merendeel van de msm-nieuwsconsumenten het voor zoete koek zullen slikken. Het is me toch wat met die krakers.
Beangstigend, deze opzichtige pogingen tot gelijkschakeling.

4 gedachten over “Een oefening in haat tegen eenmeidemonstranten”

 1. Het is ook een triest land geworden.
  Waar men het vanzelfsprekend over ‘onze’ vrijheid heeft en dat het niet vanzelf gaat.
  Een premier die het over afschaffing van de slavernij heeft, terwijl hij zelf weer bij de herinvoering is.
  Notabene zelf aan de wieg staat van de moderne slavernij en vrijheid voor de meesten drastisch inperkt.
  Met gemak knalt hij de ene na de andere wetswijziging door de 2de en 1ste kamer en heeft schijt aan de raad van state. Al dan niet met een onbelangrijke aanpassing.
  Van terrorisme kun je niet eens meer spreken, maar hij gijzelt vrijwel een gehele bevolking die naar zijn pijpen moet dansen.
  Ook zonder gedoogsteun redt die zich aardig.

  Om dit vent te stoppen is het ook te laat.
  Natuurlijk is die niet alleen. Al die VVD’ers zijn tuig van de ergste soort.
  Met Vrijheid en Demokratie heeft het allang niks meer te maken.
  En van de politiek hoeven de meesten mensen ook totaal niks meer van te verwachten.
  Die andere ex-hofnar die vindt dat iedereen met een hypotheek die maar snel moet aflossen.
  Het was een ideetje van de banken.
  Zal me niks verbazen als het een ideetje uit de koker van diezelfde VVD kwam, waar ze nu geen voordeel maar aan hebben.
  Ik denk niet dat de banktop SP ofzo stemt.

 2. Het spijt me zeer maar Krapuul geeft een verkeerd beeld van welke groepering er stond te demonstreren en 1 mei aan het “vieren” waren. Je zag aan de kleding dat een heel aantal voorbereid was op waterkanonnen en relschoppen. De slachtofferrol die ze zich aanmeten is potsierlijk. Klagen over politiegeweld is onderdeel van hun mediabenadering. Deze mensen waren totaal niet met het motto gekomen om voor banen en goede arbeidsomstandigheden te pleiten. Zoals ze zichzelf omschrijven: ‘dit was een algemene (maar vooral georganiseerd vanuit de anarchistische beweging) 1 mei demonstratie tegen het kapitalisme, geen “krakers demonstratie” dus.’

  De dag 1 mei geeft geen legitimiteit om een socialistisch evenement te kapen voor de eigen anarchistische denkwereld. Soort G500 benadering: we kapen bestaande bolwerken om onze legitimiteit te vinden om die bevolkingsgroep voor de eigen agenda te benaderen. Dat is geen democratische benadering, maar gebruik maken van andermans democratische welwillendheid. Parasitair gedrag. Anarchisten en anti-kapitalisten horen geen 1 mei te vieren. Maar ja, demonstreren op een eigen dag geeft lang niet de sympathie en legitimiteit.

  https://www.indymedia.nl/indyfiles/imagecache/cropstrip/raw/indemo0.jpg
  Vertel mij, zijn dit socialisten of sociaal-democraten? Echt niet.

 3. Pingback: Reinheid en rust maken de kennisoverdracht tot een lust (PvdA) #Maagdenhuis | Krapuul

Reacties zijn gesloten.