Occupy-soep

Voor de mensen in de buurt van een Occupy-demo. Maak met een aantal mensen wat grote pannen soep en maak de demonstranten blij! Deze soep is vegetarisch, dus iedereen kan er van eten.

Ingrediënten voor 6 personen, vermenigvuldig dit als je een grotere pan tot je beschikking hebt

Ingrediënten voor de soep:
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 grote of 2 kleine courgettes
30 gram roomboter (of gebruik olijfolie)
4 middelgrote aardappelen
1 liter water met daarin opgelost 2 Maggi groentebouillonblokjes
2 kopjes doperwten uit de diepvries
2 theelepels suiker
1 eetlepel ketjap manis
circa 1 theelepel versgemalen zwarte peper (of meer, naar smaak)
2 à 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel serehpoeder
1 theelepel nootmuskaat
50 ml kookroom (of gebruik cocosmelk)

Hulpmiddelen
Soeppan met dikke bodem en een blender of staafmixer.

Bereidingswijze
Maak de ui schoon en snipper fijn.
Maak de knoflooktenen schoon en snipper ze fijn.
Spoel de courgette af, dep droog met keukenrolpapier, snijd de stengelaanzet eraf en snijd vervolgens de courgette in plakken en dan in vieren.
Smelt de roomboter in een soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg dan de knoflook toe en de courgetteblokken en laat op laag vuur een paar minuten staan.
Schil ondertussen de aardappels, spoel ze af, snijd in grove stukken en doe die in de pan samen met de bouillon, de doperwten, suiker, ketjap manis, peper, Italiaanse kruiden, serehpoeder en nootmuskaat.
Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur, afgedekt, ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken tot alles gaar is.
Haal de soeppan van het fornuis en laat ze een minuut of 10 afkoelen, maak daarna de soep fijn in de blender of met een staafmixer.
Voeg op het laatst de kookroom toe.

Serveertips
Serveer met knoflookcroutons of stokbrood met kruidenboter.

28 gedachten over “Occupy-soep”

 1. Ha ha Keira, ik lach om mezelf , ik heb nl al zelf gemaakte vegerische soep gebracht met achteraf de bedenking dat dit misschien verdach was, je weet immers maar nooit wat poltiliek activisten er aan onverteerbaars of gif gehalte in gestopt zouden hebben?

  Ugh , ik heb werkelijk gedacht dat ik eerst zelf een hapje ervan , Shakespears Hamlet revisted cq wie was was de op dood uit machtsgek, socrates en zijn vrijwillige gif beker kwam voorbij, had moeten nemen?!
  Go burger occupy go!

 2. En het water mag alleen maar bronwater zijn.
  en de groenten moeten er ook liever niet in 🙂

 3. Is het niet zo dat voor bezetters die in de vrieskou kamperen op het Beursplein een tijdelijke ontheffing kan komen voor laten we zeggen een theelepel suiker per persoon per dag?

 4. Ha ha vd heuvel , waar is de link?
  Mij reactie op was geen kritiek op keira. s hartverwarmende eigen gemaate soep,integendeel, armzalige van geest 😡 die ik ook ben.
  Ik had het had het over historisch voorbij vliedende zelf kritiek op mijn eigen gemaakte soep, beter blikjes soep voor de occuoy overnachters politieke zekerheid,.
  Zie dit als een statire ,politieke gekte die niet voor niets op mijn hersens en gemoed toe hebben kunnen slaan over zelf gemaakt soepjes
  Soep genade svp 😀 !

 5. Snert hebben we al een keer gehad als soep en om die lekker te maken voor vleeseters, moet het vlees er van begin af aan in meetrekken, dus niet echt een optie voor vegetariërs.

 6. Als solidaire vegetariër zou ik willen pleiten voor (olijf)olie i.p.v. roomboter en kokosmelk i.p.v. room dit voor eventuele veganisten en ouwe hippies met een hoog cholesterol probleem. Oh en de suiker zit toch al in de ketjap manis (=zoet ) dus…..

 7. Doe dan soja bonen erbij, dat helpt dan ook weer om markt profijt beginsel ontbossing te bespoedigen ,plaatselijke bevolkingen met een minimaal bakje wiite toverrijst met een beetje witte tover suiker naar gelieve ,mondiaal geraffineerde markt producten om dag en nacht gezond bij te blijven.
  De keuze voor een vegetarisch occupy soepje ligt wel voor de hand maar waar blijft het occupy soepje voor halal vlees markt eters ter politiek protest of ondersteuning of telt dat ineens niet meer mee ?
  Ik was al narrig :mrgreen:, een bakje geboden occuy soep als humaan tegen honger en/ of kou, met vlees of zonder….dan toch maar ?.

 8. Keira , je goede hart is m.i. te meegaand,je laat je het een en ander over je vlees bevattend soepje te makkelijk aanleunen
  Wat is de inhoud vn groots denkende cultuur uien als ei van ene van verweg columbus ? Uien soepe is lekker maar roept mijn nar/ sar :mrgreen occupy als genoegen op.
  .Topic ondersteundende voeding voor overnachtende beurs occupiers waar ze ter wereld mogen en verder als groot protest goed kunnen zijn, mag niet alleen over de juiste bewuste voeding for the peoples of the world als ook luxe beginsel , al kost dit maar het leven van 1 ui en water, gaan.
  I rest my case , waar ging dat over, again.

 9. Ik lees de levens visie van een grote ui ook graag als beeldend vertolkt tegemoet, de shock en pijn van een onverzocht, onverdoofd pellen en snijden daarin , zal ook verschikkelijk zijn!
  Met de besten groeten van mijn als hopeloos verdwaalde occupy case dan maar ..

 10. @1 een Vegegeerische soep? Word die getrokken van een van zijn pruiken ofzo ;). Sorry ben geen spelling nazi.. maar ik kon deze niet laten :).

 11. Volgens mij is er door de een aankomend promovendus nog best wel een aardig proefschriftje te maken over het feit dat de meest verhitte (pun intended) discussies op Krapuul plaatsvinden in de receptensectie. :mrgreen:

  (in mijn tijd als Partyflock-medewerker zaten de grofste scheldpartijen meestal in het subforum “Huis, tuin en dieren”… ook al zo extreem logisch 😛 )

 12. En het komt niet door het onderwerp “eten”, want de sectie “Gezondheid en Voeding” was op PF doorgaans een toonbeeld van rust.
  Ik heb er in ieder geval nog nooit een bitchfight hoeven te smoren over twee schepjes suiker en een ui. 😆

 13. Als de occupy er over 30 dagen nog staat en iedereen griep heeft, is mijn eigen gemaakte Sambucus Nigra op alcoholbasis klaar.

  Heb vandaag twee liter Gin op een pond Gedroogde vlierbessen gezet, per liter. Schudden, iedere paar dagen, daarna zeven , en klaar is de tinctuur. Zo oud als de weg naar Rome, altijd al gebruikt tegen de griep.
  Per dag een theelepel en je bent hoppa in een paar dagen weer op de been.

  Jongens en meiden, even volhouden nog, de griepdokter komt eraan!

 14. –Geduld-bio-leg-kip-maal met kippensoep vooraf en piepers of pasta of rijst en groenten naar keuze–

  Zal het nog één keer uitleggen voor wie niet begrijpt wat aan inwendige versterking van de mens nodig is bij demonstreren voor een betere wereld. Zelf nog eens aan een hongerstakingsdemonstatie voor de Amerikaanse Ambassade meegedaan tijdens de kerstdagen en de dagen voorafgaand tegen de bombardementen op Noord Vietnam, Laos en Cambodja. Ergens tussen deze http://www.cultkanaal.nl/Kunst/world-press-photo2.html en deze http://www.cultkanaal.nl/Kunst/world-press-photo3.html World-Press-Photo in. Deze http://www.cultkanaal.nl/Kunst/world-press-photo4.html hebben wij van de pasifistische socialistische jongeren werkgroepen, de PSJW, er niet mee kunnen voorkomen. Dat hongeren hielp dus niet. Dus waarom niet een BBQ-demonstratie? Omdat open vuur maken direct zal worden uitgelegd als het willen plegen van een terrorristische aanslag of toch op z’n minst niet geweldloos te willen demonstreren? Een bonusbankier zal op de volgende manier klaargemaakt niet smaken maar het is toch wel nuttig om tijdens een demonstratie te demonstreren hoe het eet of gegeten worden in zijn werk gaat. Leg eerst maar eens een bonusbankier op het braadrooster voordat er sprake zou zijn van niet geweldloos demonstreren zou ik zeggen.

  Geduld-bio-leg-kip omdat de voorbereiding even lang duurt als de voorbereiding van een demonstratie dient er begonnen te worden met het kopen van een pakje van minstens 10 eitjes bij een bio-boer omdat je dan de meeste kans hebt dat ze bevrucht zijn. Broed ze uit en voedt de kuikens goed op tot de zij aan de leg gaan. Het verdient nog enige aandacht te vermelden dat ongeveer de helft haantjes zijn. Dat zijn die kipjes die steeds ruzie maken om die andere kipjes. Laat het grootste haantje bij de kipjes en maak van de overige haantjes braadhaantjes door ze alvast tijdens het voorbereiden van de BBQ-demonstratie te grillen of BBQ-en en op te eten. Smakelijk eten!

  Dus als de tijd daar is zoek je de zwaarstje kip tijdens het voeren en ze op hun gemak stellen met het uitroepen van kip kip kip…, kip kip kip kip…, kip kip kip kip kip…, enzovoort tot zij zich gemakkelijk laten pakken. Pak die zwaarste kip bij z’n dunne nekje en neem ‘m even apart. Niet dat het de andere kipjes zal interesseren maar het is toch niet kies om in het bijzijn van de zusjes of de bezitter van dit harem een moord te plegen op het slachtoffer door een tijdje geduldig in het nekje te knijpen tot het kipje rustig wordt en dan nog iets langer. Pak een scherp mes en snij voor de zekerheid het kopje eraf. Maak een teiltje lauw water en pluk het kipje helemaal kaal, verwijder de ingewanden en was het geheel plus de levertjes, niertjes en hartje goed schoon onder de kraan. Snijdt de kippepoten van de kippepoten en die laatste van de kip, en snijdt ook de borstjes eraf en dan heb je dus twee kippepoten en twee kippenfilèts en een karkas met de kipkarbonade, vleugels, en nog redelijk wat kippevlees plus de levertjes, niertjes en hartje voor de soep.

  Maak de soep. En maak het vlees klaar naar eigen keuze, of leg het vlees in de marinade een dag voor de BBQ-demonstratie.

  Smakelijk eten en veel plezier, en heel veel succes, en 😆

Reacties zijn gesloten.