Nutteloos cameratoezicht kost tonnen per gemeente per jaar

Cameratoezicht kost tien tot twintig duizend euro per camera jaar en dat kan aardig oplopen want alleen Rotterdam heeft al 350 gemeentelijke camera’s. Criminelen trekken zich er weinig van aan en het leidt ook niet tot een verhoogd veiligheidsgevoel. Dit schijnt de diverse gemeenten verder weinig te interesseren. Zo blijkt uit een inventarisatie van onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep.

4 gedachten over “Nutteloos cameratoezicht kost tonnen per gemeente per jaar”

  1. Jawel, jawel , maar het is tevens lekker koekeloeren op kosten van de belastingbetaler! 🙂

  2. Flinksheid mag wat kosten. Het nut ervan is van ondergeschikt belang. Voor alles moet (domme) daadkracht worden uitgestraald.

  3. Dat cameratoezicht is weer zo’n typische waan-van-de-dag-reactie, waar de Nederlandse politici en bestuurders zo goed in zijn.
    Wanneer houdt deze waan-van-de-dag, het-is-allemaal-zo-erg en -we-zijn-zo-gedupeerd -berichtgeving en dito reacties nou eens op? Wolffensperger had wel gelijk met zijn “Sodemieter nou es op met die kut-camera’s”, al bedoelde hij misschien wat anders.

  4. Het camera toezicht in de meeste wijken in a,dam blijken vaak weinig nut te hebben .Aangezien de genen waar voor zij zijn neer gehangen precies weten ze te omzijlen .kijk maar wat er rond de nieuwmakt gebeurd het verplaatst zich naar gebieden waar geen of weinig camera,s hangen .Maar het klinkt goed ivb met de schijn veiligheid .

Reacties zijn gesloten.