Nurten Albayrak, de schrik van het COA

Nurten is al weer boos. Nu op de NOS. De NOS had nooit mogen zeggen dat werknemers en oud- werknemers van het COA bang zijn van Nurten. Dat doet Nurten zelf een beetje auw. Want Nurten weet niet waar het over gaat, ze herkent zich helemaal niet in de sfeerbeschrijving die de NOS geeft.

Is dit dan typisch iemand die zo hoog in haar boom zit, dat ze niet meer ziet wat er onder haar gebeurt? Of speelt ze de beledigde onschuld? Haar opmerking dat zij gelijk krijgt van de rechter, is niet waar. De rechter heeft alleen maar gezegd dat schorsing door Leers niet voor onbepaalde tijd mag. De rechter heeft geen uitspraak gedaan over het functioneren van Nurten.

Nurten is een beetje een hoog op paard zittende VVD’er die samen met vriendje Loek Hermans (voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer en de man met de meeste bijbaantjes, helemaal VVD he?), zo te horen, goed de wind er onder heeft bij het COA.

Dat ze goed voor zichzelf kan zorgen blijkt wel uit de oprotpremie die ze bedongen heeft: die loopt namelijk in de tonnen.

Nurten mocht ook bij P&W komen, ik vond het niet indrukwekkend. Ze kwam op mij over als iemand die geen enkele aandacht had voor anderen en zich ook helemaal niks aantrok van wat anderen vonden. Daar had zij niets mee te maken want zij was met zichzelf bezig.

Dat de ondernemingsraad Nurten nog niet terug wil hebben, zegt toch ook wel iets over hoe de werksituatie is bij het COA.

Of zou er toch helemaal niets aan de hand zijn en is de hele commotie gewoon allemaal de schuld van de NOS?

De werkwijze van de advocaat van Nurten lijkt niet helemaal fris. Hij beschuldigt de NOS ervan trial-by-media toe te passen, terwijl hij echt zonder verdere informatie een oordeel velt, volgens de NOS. De NOS zegt dat er degelijk onderzoek is gedaan en dat er meerdere bronnen zijn geraadpleegd. Ook is Nurten herhaaldelijk om commentaar gevraagd, wat haar goed recht is om het niet te geven. Maar dan niet janken als er over je wordt gepraat en niet met je.

Overigens moet ik wel vreselijk lachen om de comments onder het stuk van Marcel Gelauff van de NOS, daarin wordt de NOS verweten links te zijn. Nou eh, dat heb ik er nog nooit in kunnen vinden. 😀

Het is erg lang geleden dat de NOS met zoiets schokkends kwam of dieper heeft gegraven dan het wegschrapen van de bovenlaag van een onderwerp. Het zou ze sieren als ze het vaker deden.

Update 19-01-2012: De NOS gaat de eigen verslaggeving onderzoeken met betrekking tot de affaire-Albayrak bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De commissie van deskundigen die de ombudsfunctie bij de NOS vervult, zal met name bekijken of het Journaalitem van 18 september vorig jaar, waarmee de affaire begon, conform de eigen journalistieke normen tot stand is gekomen. 

 

 

 

1 gedachte over “Nurten Albayrak, de schrik van het COA”

  1. Eén punt van Albayrak vond ik wel dat die klopte.
    Het COA is een organisatie met noodzakelijkerwijs veel personeelsverloop. Daardoor krijg je bijna automatisch ook wrevel bij het personeel onderling. Immers als je weet dat altijd een deel van je collega’s binnen korte termijn ontslagen zullen worden dan zul je proberen, netjes of op een “gemene” manier, je baantje blijven houden.
    Uiteraard kun je ook stellen dat Albayrak haar taak is om dat nu juist te voorkomen, maar ik weet niet of dat zo is én of dat mogelijk is.
    Je kunt in ieder geval wel met zekerheid zeggen dat de organisatie niet op orde is bij het COA en dat Albayrak als big boss daar wat aan hoort te doen.

Reacties zijn gesloten.