Nul Medelijden

Nul medelijden heb ik met Thierry Baudet en zijn voordeur. Maar intussen is het wel vervelend dat we het nog steeds over die engnek moeten hebben, terwijl er zoveel meer zijn. Lieden zoals Buma bijvoorbeeld, die in een lezing onder andere zegt bang te zijn voor het ‘verwateren’ van ‘onze cultuur’ en ‘onze waarden’. Het is vrijwel identiek aan de uitspraken van Baudet.

Onze waarden? Dat zijn dus de waarden waarover Ebru Umar en andere rechtse columnisten het ook zo vaak hebben. Voorbeeldje. Ebru Umar over verdronken vluchtelingen: “Nul medelijden”. Prachtig toch, die waarden van ons? Het is in die traditie dat we over de bekladding en bevuiling van de Oikos van Thierry Baudet ook mogen zeggen: Nul medelijden.

Oh nee, toch niet. Als je al zegt dat het niet zo erg is, zoals acteur Waldemar Torenstra, valt iedereen over je heen. Nul medelijden en wat een mannetjesgejammer over die maandstondetaart, dacht ik vanmiddag nog, toen ik weer een extreem-rechts bloggertje boos zag doen over mijn tekst “Maandstondetaart voor fascist en racist Thierry Baudet”. Kom maar op met jullie pathetische verontwaardiging! Ik geniet van jullie afschuw voor menstruatiebloed. Jullie die vrouwen als lustobject zien, als ‘gleuven’, en bij het lezen van zo’n tekst al over de zeik gaan. Ga je asjeblieft aftrekken in de beslotenheid van je eigen toilet in plaats van op het internet.

De woede over de actie van het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front is wel van zo een enorme selectiviteit, dat ik er misselijk van word. Al die vuilspuiterij en het volslagen voorbijgaan aan alle fascistische en seksistische uitspraken van Baudet, zijn nauwe banden met Vlaams Belang en NVU, zijn toespraak bij de IJzerwake, en zijn verheerlijking van het koloniale verleden en de slavernij op de website van zijn Forum voor Democratie, is al genoeg om woest over te worden. Vinger in de keel en uitkotsen maar via het toetsenbord. Bah. Daar heb je al je viezigheid terug, patriarchale vuilbekken!

Nul medelijden heb ik voor deze zelfbenoemd intellectuele politicus die zichzelf zo belangrijk vindt. Nul begrip voor alle columnisten die zich haasten te voegen in het rijtje verontwaardigden over de verfactie. Waar waren jullie met jullie verontwaardiging toen in Gouderak een Somalisch gezin door lokale fascisten werd geterroriseerd? Waar waren jullie toen Ebru Umar haar tweet “Nul medelijden” plaatste? En later nog eens: “Waarom zou ik medelijden moeten hebben?” Waar zijn jullie bij de berichten over gezinnen met kinderen die gedeporteerd worden door onze huidige en vast ook de volgende regering onder het motto: uit het oog, uit het hart? Waar zijn jullie bij de berichten van de situatie van vluchtelingen in Turkije, waar op instigatie van Klaas Dijkhoff een deal mee werd gesloten? Waar zijn jullie als de volgende regering besluit een vergelijkbare deal met Libie te sluiten, waar vluchtelingen levensgevaarlijk vast komen te zitten in verkrachtingen, slavenhandel en uitbuiting? Waar zijn jullie? Nergens te bekennen, want de voordeur van fascist en sexist Thierry Baudet is veel belangrijker.

Maar het wordt tijd om door te gaan met de strijd. Thierry Baudet is helaas slechts een van de velen die een gevaar vormen. Wilders haalde afgelopen week op 7 september de banden aan met Vlaams Belang. De ontmoeting met Vlaams Belang-leider Tom van Grieken ging geruisloos voorbij door het lawaai over roze verf op een voordeur. Anders dan bij het bezoek van Marine Le Pen aan Wilders in de Tweede Kamer, waar ik nog wat blauwe plekken van de lange lat aan overhield, bleef het nu volkomen stil. Buma heb ik al genoemd en zo zijn er nog wel meer.

Door met de strijd. Want het fascisme gaat door met de opmars, in vele vormen, op straat, in parlementen, in wetten en in grenzen. Komende zondag 17 september wil Pegida samen met Hogesa door Enschede marcheren. Deze tweede poging wordt van harte ondersteund door de gemeente Enschede. Uitgenodigd zijn onder andere de in Duitsland verboden neo-nazi band Kategorie C. en een spreker van het fascistische Britain First. Hiertegen wordt al geruime tijd opgeroepen tot verzet. Verzet dat ongetwijfeld weer zal worden weggezet als ‘extreem-links’, om zodoende het antifascisme te demoniseren.

In deze tijd worden fascisten tot gesprekspartner gemaakt en wordt hen ruim baan geboden. Maar ook al lijkt het roeien tegen de stroom in, we zullen niet opgeven. LAAT ZE NIET LOPEN! Want fascistisch gedachtengoed blijft niet zonder gevolgen en is geen mening. Door met de strijd. Of het nu is aan de voordeur van Baudet of op straat in Enschede: NO PASARÁN en NOOIT MEER FASCISME!

NUL MEDELIJDEN met de haatzaaiers.

Verscheen ook op Joke Kaviaar.nl.

3 gedachten over “Nul Medelijden”

 1. Heel veel mensen, die zich aanvankelijk van fascisme zouden afkeren, steunen het nu geruisloos, onder het mom van ‘hij is wel verkozen’. Zo zien we hoe dat autoritaire denken en die collectivistische drogredenering, die ‘democratie’ heet, de deur open hield voor fascisme.
  Maar waarom hangen zoveel mensen het dan aan, is een standaard reactie, van de onnozele massa mens.

  Mensen, totaal vervaagt door het groepsdenken, karakterloos, identiteit loos, als een bij in een zwerm, totaal gestuurd door the hive mind.

  Ja, maar Hitler werd toch ook door miljoenen gedragen, miljoenen mensen waren vanuit het niets met rode boekjes aan het wapperen, toen Mao zijn culturele revolutie startte. Dat heel veel mensen iets vinden, maakt het nog niet juist. Deze realiteit dringt niet door tot de geesten van de neoliberale massamens.

  Daarom maakt die massamens nu de ruimte vrij, voor fascisme.

 2. Er gaat op internet nu zelfs een petitie rond naar aanleiding van deze verfacties tegen Baudet om “antifa” geregistreerd te krijgen als terroristische organisatie….

 3. Esther

  We zien hierin dus dat de maatschappelijke hegemonie openlijk voor het fascisme kiest.

  Pegida en allerlei openlijk nazistische groepen, worden niet verboden.

  Fascisme is geen terrorisme, maar anti-fascisme is dat wel. Wat voor rechtsorde zou dat vaststellen ?

  Op geenstijl worden deze groepen zelfs toegejuicht, door mensen die vervolgens met droge ogen vertellen dat ze tegen het fascisme zijn.

  We zien hierin dus wel een langzame verschuiving. Vroeger was het geluid van de ‘normale’ kleinburger, altijd zoiets van ‘extreem links en extreem rechts, het is allemaal slecht’. Dat was in de tijden van de VVD en de neoliberale hegemonie. Het gaat om de economische machtspositie, fascisme, communisme, of anarchisme moet daar niet aan zitten, dat was toen de publieke opinie. Dat kon je opmaken uit het verwarde gebral van mensen.

  Nu is dat anders geworden, nu lees je vaak zoiets als, ‘dat zijn de echte nazi’s!’. Het willen verbieden van de AFA word al lange tijd geopperd. Maargoed, ze kunnen het wel verbieden, toch zullen mensen zich tegen pegida’s etc gaan verzetten, met of zonder ‘AFA’. Men bedenkt dan wel weer een andere naam, dit is niet zomaar ’te verbieden’. In die zin zegt het ook weer niet zoveel.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.