NRC-columniste Etty na vijftien jaar gedumpt per email

Dit is de strekking van de email die NRC-Handelsblad-hoofdredacteur Vandermeersch naar columniste Elsbeth Etty stuurde. Tijdens haar vakantie kan de columniste vernemen dat op haar diensten “geen prijs meer gesteld” wordt.
Van deze hoofdredacteur is van begin af aan bekend geweest dat hij van het “linkse” image van het NRC-columnistendom afwil. Zo doet hij dat dus: de ratten worden van het zinkende schip gejaagd.

9 gedachten over “NRC-columniste Etty na vijftien jaar gedumpt per email”

 1. Heel ernstig zonde. Elsbeth Etty is/was voor mij één van de belangrijkste redenen om NRC te lezen.

 2. bij het aantreden van Bosma hebben we het abonnement op het NRC-H opgezegd. Wanneer vertrekt de hoofdredacteur??

 3. Nog 16 nachtjes slapen dan loopt m’n abonnement eindelijk af. Toch was Elsbeth Etty de enige rede dat ik dat abonnement nog een tijdje aanhield na de start van die wisselcolumns van Halsema, Elias en Bosma. Maar nu ben ik ‘geabonneerd’ op KRAPUUL en dat vind ik een heel goed idee van mij al zeg ik het zelf. Dagblad DE WAARHEID was voordien mijn laatste krant. Mijn experimentje met —het— NRC is mislukt en dat ligt niet aan mij. Ennerrsee’s berichtgeving over Libië deed mij uiteindelijk besluiten dat ik zo’n krant niet langer wil lezen omdat er voor mij niks te lezen overbleef. Was ik al gewend tussen de regeltjes te lezen bleef er in die krant alleen het wit tussen de regels over.

 4. Krijgt, verdorie, Bosma toch nog z’n zin!
  Elsbeth fileerde Martin Bosma’s boekje met de rare titel (2010) terecht en genadeloos. Als ex-CPN lid zag ze onmiddellijk, dat Bosma bezig was om een lijst te maken van Nederlandse intellectuelen, die na de verhoopte machtsgreep van Wilders, in heropvoedingskampen opgesloten zouden moeten worden. Zo profiteerden we nog een beetje van de bittere ervaringen van linkse intellectuelen die zich ooit hebben laten verleiden door Stalin en diens opvolgers, copiisten en een deel van diens tegenstanders, die nauwelijks een haar beter waren.
  Als Bosma z’n schandelijke kamervragen over de NRC stelde met Elsbeth Etty in zijn achterhoofd, dan zou me dat niks verbazen. Al 30 jaar lees ik met genoegen, profijt en instemming wat Etty schrijft. Ze schreef de definitieve biografie van Henriëtte Roland Holst, een geweldige dichteres en een iconische figuur in een halve eeuw Europees Links.
  IJdeltuit Paultje Scheffer, die als zodanig onvergetelijk is neergezet door Ian Buruma in diens boek over Nederland na de moord op Theo van Gogh, gaat Etty nu opvolgen bij de NRC.
  Ik zou haast zeggen: “Derk Sauer, doe je werk beter bij de NRC! De maffias in Nederland (PVV) zijn echt nog lang niet zo machtig als die in Moskou, waar je je compromissen mee gesloten hebt.”
  En de nodige miljoenen mee verdiend.
  In het kader van de journalisten-CAO heeft Elsbeth met 60 jaar een lekker pensioen. Beter dan het mijne. Voor mij ben je welkom bij Krapuul. Het verdient niks. Maar ooit, na de Wilders-gekte, zullen we worden geëerd als de Stem van het Echte Nederlandse Geweten. Het is een nauwelijks riskante investering.
  En, zoals HRH het zei: “De zachte krachten zullen winnen in het eind’ “.

 5. Elsbeth, we zullen je missen! Ik hoop dat een andere krant of blad je met liefde binnenhaalt. Misschien iets voor Elsevier? 😉

Reacties zijn gesloten.