Nout Wellink: Wilders praat onzin

Wilders
Verder zei Wellink dat de oproep van PVV-leider Geert Wilders geen euro meer over te maken aan Griekenland economische onzin is en ook gevaarlijk.

Ik vind die Wellink een hele enge man, maar ben dit wel met hem eens. Ben benieuwd wat Geertje weer gaat twitteren 😀 Hij kan hem toch niks maken, want Nout stapt op. Ben heel benieuwd wie hij nu weer stampvoetend gaat bellen. 😀

12 gedachten over “Nout Wellink: Wilders praat onzin”

 1. Uit het AD, de reactie van WIlders:
  “Bangmakerij
  Wilders noemt de opmerkingen van Wellink naïef, pure bangmakerij en een DNB-president onwaardig. ‘Ik een valse profeet? De waarheid en werkelijkheid is dat Griekenland niet aan zijn verplichtingen voldoet, we er miljarden in blijven pompen en ze de boel hebben belazerd.

  Dat zijn harde feiten en de waarheid en daar is dus niets profetisch aan. We zien het geld zo dus nooit terug en moeten stoppen er miljarden in te pompen. Griekenland uit de euro geeft ze de kans te devalueren en eigen rente te bepalen en failliet juist te voorkomen’, stelde Wilders in een reactie. ”

  Na Mavo/Havo en deelcertificaten van de OU zal de heer Wilders wel meer verstand van economie hebben dan Dr. Mr. Wellink .
  Zoals gewoonlijk zal de heer Wilders een inhoudelijke discussie met de heer Wellink wel niet zien zitten.

 2. De Goeroe uit Genooi laat zien dat het verbaal uit een beperkt arsenaal put, ook op economisch vlak is gedachte gelimiteerd tot het korte termijn denken dat kenmerkend is voor zijn doen en laten.

  Als we morgen bij de Grieken de stekker eruit trekken zijn wij in financieël opzicht onze invloed compleet kwijt. Dit betekent dat de Athene onze schuld “afstempeld” en wij naar ons geld kunnen fluiten. Wilders heeft gelijk als hij zegt dat wij er dan in iedergeval geen extra geld in hoeven te pompen. Gemakshalve vergeet hij te zeggen (als hij het al weet) dat de miljarden die wij er tot heden hebben in gestoken niet afkomstig zijn uit een ouwe sok die Wellink nog onder een matras op zolder had liggen. Dat geld is door de overheid ook weer geleend, en dat moet gewoon worden terugbetaald (door ons!).

  Waar Wilders ook geen rekening mee houd is dat het uittreden van Griekeland enorme gevolgen zal hebben voor de Euro. Als Europa niet in staat blijkt om op eigen kracht een van haar leden door een financieële crisis te loodsen zal het vertrouwen in de euro dalen en de waarde zakken. Dit is leuk nieuws voor de export (onze producten worden goedkoper), maar funest voor de import. Producten van buiten de eurozone worden immers duurder. Dit zal onder andere merkbaar zijn aan de pomp waar de brandstof prijzen nog hoger zullen worden dan nu al het geval is. De prijzen voor gas en elektra die gekoppeld zijn aan de olieprijs gaan natuurlijk ook omhoog. En dan praat ik nog niet over alle kleding en voeding die wij importeren.

  “Wanneer je oproept geen geld meer aan Griekenland over te maken, dan houd je misschien onvoldoende van je eigen burgers,” aldus Wellink. En dat klopt als een zwerende vinger. Wilders gaat voor de populistische korte termijm winst. Voor de lange termijn heeft hij geen oog. Hoeft natuurlijk ook niet want als Henk en Ingrid volgend jaar meer dan € 2,- moeten betalen voor een litertje loodvrij, zegt het Orakel van Venlo gewoon dat het allemaal de schuld is van links!

 3. überhaupt een dergelijk gigantisch probleem in 3 zinnen afdoen zou bij een hoop mensen voor vraagtekens moeten zorgen.

  Vrijwel alle reacties in de telegraaf: “Ja, hij heeft gelijk”

  ?!?!?!?!?!?!?

 4. @Jan uit Helmond: Ik had eerst niet willen reageren (doe ik hierbij dus toch!), maar je had het niet beter kunnen zeggen. Ook ik, afgestudeerd bedrijfseconoom, heb regelmatig gedacht: laten we die laaienlichters gewoon dumpen, maar jij maakt in drie alinea’s volstrekt duidelijk dat we daarmee onszelf met een giga probleem opzadelen. Stuur dit stukkie naar elk forum en elke papieren krant zou ik zeggen. Hulde!

 5. Deze twiet is net als die van de PvdArabieren speciaal voor zijn racistische achterban.
  Het racisme van deze lui blijft immers niet bepekt tot de moslims. Borreltafelpraat van de strekking: die luie corrupte Grieken, de mainstream media weten het zelf nauwelijks netter te presenteren.

 6. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Het racisme van deze lui blijft immers niet bepekt tot de moslims

  Precies. Vanaf dag een van deze maffia-beweging van Wilders probeer ik steeds dit heel erg duidelijk te maken.
  Dit zijn xenofoben en racisten die in principe tegen iedereen zijn die niet als hun er uitziet en/of ethnisch zuiver Nederlander is.

 7. Wellink verwoordt t.a.v. NL monetair beleid Griekenland het standpunt van regeringspartijen en het gros van de oppositie. De PVV-beweging, bij monde van de opruiende uitspraak van hun leider Wilders, schendt hiermee het regeerakkoord dat stipuleert dat men W. in de coalitie zou gedogen mits hij op eigen initiatief geen compromiterende uitspraken zal doen over regeringsstandpunten.
  Zijn populistische oproep om af te rekenen met Nederlands EU-beleid zou thans voor `dissidente’ CDA kamerleden Ferrier en Koppejan nu reden moeten zijn om de gedoogconstructie met de zich als volksmenner ontpoppende Wilders ter discussie te stellen in een spoeddebat en een mogelijke motie van wantrouwen.

  Te verwachten valt echter dat het kabinet knipt en buigt voor PW.’s pathetische en onverantwoorde marsorder,
  bang als het is dat na een kabinetscrisis de PVV electoraal spekkoper zal worden door de Europa-kaart te spelen. En ook dat is waar. Het is bij de hardwerkende Henken & Ingrids uiteraard makkelijk prijsschieten met broodje aapverhalen over dat zij moeten opdraaien voor de Griekse `potverteerders’.

 8. De onlangs uit de kast gekomen De Jager maakt zich ook tbv de kiezer schuldig aan populistisch geleuter over Griekenland en dwang tot verkopen van staatsbedrijven ed terwijl hij in het geniep op europees niveau er alles aan doet om Griekenland binnen de euro te houden.

 9. #8 opmerking n.a.v. # 8 Peter. Je reaguursel is off-topic. (uit de kast, wat boeit dat)
  en het is een vette Jij-bak, een verkapte adhominem om de aandacht van het onder5werp af te leiden. Bekende pvv-tactiek.
  Tot slot: je stukje is niet onderbouwd. Iets brallen kunnen we allemaal wel. Men is hier niet op NuJij.
  Conclusie: men heeft hier met een rasechte trol van doen!!

 10. #8 Volgens mij kun je de uitspraken van de heer De Jager ten aanzien van Griekeland nu niet echt zien als populistisch daar het “gepeupel” waar hij zich volgens jou schijnbaar tot richt, in de eerste plaats aan inzicht ontbreekt om te begrijpen wat hij zegt. En ten tweede het toch niet met hem eens zijn omdat zij slaafs achter de Grote Blonde Leider aan waggelen.

  De verwijzing naar de sexuele geaardheid van de heer De Jager vind ik niet alleen niet terzake, maar ook nog eens laag bij de gronds. Ik sluit mij dan ook volledig aan bij de conclusie van Abdul Alhazred, dat je een grote PVV trol bent . . .

 11. @6

  Nee, ik denk niet dat de PVV in essentie racistisch is. De PVV-achterban zijn mensen met het motto “een dag niet gekankerd is een dag niet geleefd” en die een mikpunt zoeken voor hun ongenoegen: dat kunnen Polen zijn, moslims, socialisten, Grieken, de “elite”, de Randstad, enz. enz.. Ze hebben er geen enkel probleem mee om hun ongenoegen racistisch te uiten, maar het eventuele racisme is secundair aan dat continue gemekker dat nooit te bevredigen is.

 12. John Schreef:

  Nee, ik denk niet dat de PVV in essentie racistisch is. De PVV-achterban zijn mensen met het motto “een dag niet gekankerd is een dag niet geleefd” en die een mikpunt zoeken voor hun ongenoegen: dat kunnen Polen zijn, moslims, socialisten, Grieken, de “elite”, de Randstad, enz. enz.. Ze hebben er geen enkel probleem mee om hun ongenoegen racistisch te uiten, maar het eventuele racisme is secundair aan dat continue gemekker dat nooit te bevredigen is.

  Goed verwoord. Het `kiezers’ slag had net zo goed TON kunnen zijn met Rita als demagoge, kan het dat tokkisch ondebuiks Nederland wat schelen? Wilders heeft het rechtspopulistisch ejaculaat een worst voorgehouden zodat het nu meent democratie het recht is om eigen misnoegen om wat dan dan ook,
  bv. hun obesitas of puistenkweek, om maar wat te noemen, af te kunnen reageren op wie of waar dan ook. Tragisch wel dat daar rekening mee wordt gehouden in het restant van weldenkend politiek Den Haag dat nog niet collaboreert met deze Mussertiaanse uitvreter.

Reacties zijn gesloten.