PVV: niks aan de hand

Wat een week en het is pas donderdag. De onzekerheden over het ESM houden aan. Nederland is drie plaatsen gestegen op de innovatie-index. En ‘onze’ mannenestafetteploeg mag toch meedoen met de aanstaande Olympische Spelen in Londen. De peilingen laten weer wat 1%-schommelingen zien, net als de economische crisis en het weer en eindelijk wordt het zomer. En omdat het komkommertijd is worden wij getrakteerd op schandalen en het vooruitzicht dat we straks met 140 km. per uur over de snelwegen mogen scheuren, als het aan de PVV ligt.

Dinsdag presenteerde Geert Wilders zijn verkiezingsprogramma dat hij het beste van Nederland noemde. Prompt na zijn presentatie namen Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez het woord over, zeiden dat ze tien minuten eerder via twitter, sms en email aan Geert hun vertrek uit de fractie hadden meegedeeld. Ze lazen ieder een 20 minuten durende persverklaring voor. Wim pinkte zelfs een traantje weg en snotterde in de microfoon. Beide heren hadden alles opgegeven voor een carrière in de politiek. Maar Geert, in wie zij hadden geloofd en voor wie zij zich hadden opgeofferd, had hen in de steek gelaten, vernederd en beledigd. En met hen ook Henk en Ingrid. “Geert heeft geen idee wie Henk en Ingrid zijn,” verzuchtte Hernandez. Weinig genoemd in de media was de feitelijke aanleiding. Wilders’ programma wil op van alles bezuinigen waarvan hij en zijn volgelingen de betekenis niet begrijpen.

Zo ook op defensie en dat was tegen het zere been van Hernandez, woordvoerder defensie bij de PVV en Kortenoeven die in 2010 nog pleitte voor het preventief bombarderen van Iran. Volgens hen hadden zij geen enkele inspraak gehad in het programma, maar mochten zij het slechts een half uurtje inkijken. Bezuinigen op defensie zou desastreus zijn, want dan zou de strijd tegen de oprukkende islam aan Israël en de VS worden overgelaten. Kortenoeven noemde de plannen van Wilders absurd. De strijd tegen Somalische piraten zou niet gesteund worden, omdat deze onder EU-vlag wordt gevoerd. En de EU, dat is het nieuwe kwaad in de wereld van Wilders en zijn volgelingen. Kortenoeven noemt Wilders opportunistisch en wordt het politieke programma voortdurend aangepast aan de peilingen. Toen hij toetrad was de PVV volgens hem een rechtse partij, nu een “linkse partij met rare ideeën”. Volgens hem had Geert gezegd dat zeker de helft toch niet uitvoerbaar zou zijn.

Wilders kreeg de kans in een interview met Twan Huijs (NOS), wat hij tot voor kort weigerde onder de noemer “linkse media”, om zijn versie te geven van wat er was gebeurd. Volgens Geert waren de heren opgestapt omdat ze vreesden op een onverkiesbare plaats terecht te komen. Op de vraag of dat ook zo was reageerde Wilders met zijn bekende zelfingenomenheid. “Dat ga ik u niet vertellen, maar nu zullen ze niet op een verkiesbare plaats komen.” Na aandringen van Huijs wilde Wilders zich niet verlagen door hen leugenaars te noemen, maar het was duidelijk dat zij niet de waarheid hadden verteld, benadrukte hij. En Wilders bevestigde dat minstens de helft van zijn programma niet uitvoerbaar zou zijn, maar het was toch het beste programma van Nederland. Het was volgens hem logisch dat het niet uitvoerbaar zou zijn als Nederland in de EU zou blijven. De maan koloniseren is ook onuitvoerbaar als we niet naar de maan gaan.

Ook Dion Graus mocht een duit in het zakje doen. “Hoe minder nestbevuilers en matennaaiers hoe beter. Beter voor de PVV en voor volk en vaderland,” zei hij gniffelend en zonder enige gêne. De immer mediagenieke Richard de Mos greep de kans voor een artikel waarin hij nog eens bevestigde: eens een PVV’er, altijd een PVV’er. Hero Brinkman vond het natuurlijk een goede actie van Kortenoeven en Hernandez, want hij deelt hun mening over Geert. Geert is een dictator, onbereikbaar, onredelijk en onverantwoordelijk, luistert naar niemand behalve zichzelf en naar wat zijn kleine kring vertrouwelingen, waaronder de partij-ideoloog Martin Bosma en het voormalige Stormfront schildmeisje Fleur Agema hem influisteren. Vrijdag mogen wij weten welke uitverkorenen Wilders in september mogen gaan vergezellen in zijn strijd tegen Europa.

Een dag later jubelt Joost Niemöller op het Sarah Palin fanclubforum DDS over het briljante, strategische inzicht van Wilders. Dat moet hem haast wel de totale meerderheid gaan geven na 12 september. Volgens Niemöller is er niets aan de hand bij de PVV. “Wie zich aansluit bij de PVV als politicus weet dat ieder maatschappelijk leven daarna onmogelijk is.” Onbedoeld bevestigt hij het sociale isolement waarin Wilders en zijn uitverkorenen zitten. Maar wat zal het? De hetze tegen alles wat met Europa te maken heeft moet wel tot een totale overwinning leiden bij de aanstaande verkiezingen. Niemöller gelooft blijkbaar dat het volk nog net zo gemakkelijk te verleiden is als in 1933. Hij betreurt het dat in het verkiezingsprogramma van de PVV te weinig wordt geageerd tegen immigratie.

Ieder zichzelf serieus nemend journalist zou toch achter de oren krabben bij het opstappen van twee kamerleden direct na het presenteren van een verkiezingsprogramma van een populaire maar controversiële eenmanspartij. En dan was daar nog het bericht dat Wilders steradvocaat Bram Moszkowicz zich moet verantwoorden bij de tuchtrechter wegens het niet melden van contante betalingen door cliënten aan hem. Moszkowicz beroept zich daarbij op zijn geheimhoudingsplicht. Hetzelfde doet Wilders als het gaat om de financiering van de PVV. NRC meldde bij monde van Brinkman dat de dollars die Geert in zijn koffertje meebracht uit de VS direct naar Moszkowicz gingen. En vanochtend kwam ook het treurige nieuws dat het voormalige PVV-statenlid Van Hal Scheffer dood was gevonden in een bos bij Utrecht. Hij had zich teruggetrokken uit de politiek nadat een zaak was aangespannen tegen zijn corrupte vrouw wegens het verduisteren van miljoenen.

Dat er volgens de fans niks aan de hand zou zijn doet vermoeden dat de PVV de perfecte samensmelting is van een fanatieke sekte, een criminele bende en een extreemrechtse beweging. Toegegeven, Wilders lijkt redelijk immuun voor schandalen en geniet dankzij de politiek enige immuniteit. Er is blijkbaar genoeg dom volk in Nederland dat ondanks alle domheid, corruptie en misstanden toch blijft geloven in de heilloze weg van Wilders en zijn eenmanspartij PVV. En ondanks de talloze taalfouten en feitelijke onjuistheden in zijn nergens onderbouwde verkiezingsprogramma zullen zij het lezen als de waarheid. En het zal hem in september ook niet schaden, want zijn enige doel is het ondermijnen van de democratische rechtsstaat, iets waar zijn aanhangers toch niets van begrijpen.

wltrrr voorspelt nog vele schandalen rondom Wilders en vertrekkende gefrustreerde PVVers voordat de verkiezingen op 12 september worden gehouden. Daarvoor hoopt hij kilo’s frambozen, bramen, broccoli, kool, wortels, spinazie, andijvie, ijsbergsla, bieten, koolrabi, suikermaïs, bonen en pompoenen geoogst te hebben.

4 gedachten over “PVV: niks aan de hand”

  1. Nieuwe leuze voor Wilders:

    Hun Brussel, Ons Nederland, Mijn Strijd.

    (Waarschuwing: bij vertaling in Duits kan een Godwinnetje ontstaan)

  2. en dan nog maar even afvragen wie en hoeveel personen dat dan wel zullen zijn achter dat ‘ons’

  3. Als je toegeeft dat je er voor de zoveelste keer toch weer bent ingetrapt, dan is de PVV meute bang dat ze zelf toegeven dat ze dom zijn. Terwijl je fout toegeven juist iets positiefs kan zijn.

    Maar nee hoor. Gewoon Oranje vlaggetjes op blijven hangen, naar David Ogilvie blijven kijken en PVV blijven stemmen.

Reacties zijn gesloten.