Niks corruptie bij Amsterdams GVB, commissaris stapt “gewoon” op

Alleen al het hortende, stotende en kreupele taalgebruik doet vermoeden dat er iets aan de hand is.
Een commissaris van het Amsterdamse GVB stapt op. Na de directie toestemming te hebben gegeven tot ruim 25% opslag. En we hebben het dan niet over een paar tientjes. Het is geheel conform de cao, laat de Raad van Commissarissen weten. Altijd fijn, zo’n paarsplusse coalitie.

En de fraude die niet waar was en waarom het GVB De Telegraaf zou gaan vervolgen?
De rook en het vuur.

3 gedachten over “Niks corruptie bij Amsterdams GVB, commissaris stapt “gewoon” op”

 1. Er blijft sprake van fraude

  Bij het GVB is structureel iets fout, concluderen de onderzoekers. Stelselmatig werden grote opdrachten niet aanbesteed, terwijl dit wel verplicht was. Ook was er sprake van belangenverstrengeling. Een keer werd zelfs vastgesteld dat de omzet van een bedrijf fors steeg, toen daar een directeur van het GVB adviseur werd. De financiële verslaglegging was zo slecht, dat lang niet iedere cent kon worden verantwoord. De onderzoekers concluderen dat de berichtgeving in De Telegraaf, dat de fraude aanzwengelde, overeind blijft.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12337562/__GVB-top_schoongeveegd__.html

 2. Heel is weer heel simpel: dit is een deel van de geïnstitutionaliseerde maffia.

  Maffia.

  Die worden nooit met de vinger aangeraakt want dan krijg je misschien per ongeluk de draad naar veel grotere politieke en financiële spelers.

 3. @1
  En het erge is dat er intussen voortdurend de dreiging is van massale opheffing van bus- en tramlijnen want “er moet bezuinigd worden”…

Reacties zijn gesloten.