Nijmeegse fascisten krijgen klappen

Leden van de fascistische actiegroep Nijmegen Rechtsaf (NR) hebben gisteren het verkeerde doelwit uitgekozen.

De betogers van Nijmegen Rechtsaf demonstreerden met vijf personen bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad. Daar vond een informatieavond en een debat plaats over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school. 

Oeps, inschattingsfoutje….Bezoekers van de informatieavond waren niet bijzonder gecharmeerd van de aanwezigheid van fascisten voor de deur, met als gevolg dat er rake klappen vielen en de leden van Nijmegen Rechtsaf door de politie ontzet moesten worden. Nijmegen Rechtsaf beweert op haar FB-pagina dat er zich voor de deur van De Klinker een regelrechte veldslag afspeelde, maar dat viel volgens onze info wel wat mee. 

Nijmegen Rechtsaf is een groep die zich in maart van dit jaar afsplitste van de landelijke actiegroep AZC Alert, blijkbaar wegens ’te slap’. In september voerden leden van NR samen met leden van Identitair Verzet een actie uit bij een islamitische school in Amsterdam, iets wat de deelnemers zelfs binnen extreemrechtse kringen op de nodige kritiek kwam te staan, o.a. van TPO-columniste Annabel Nanninga.

Getalsmatig stelt het allemaal weinig voor, volgens het Anne Frank Centrum bestaat de groep uit maximaal 10 tot 20 personen. Naast personele overlap met Identitair Verzet, heeft de groep ook goede banden met de NVU en Pegida. Dat er een band zou zijn met de NVU wordt door NR ontkend. De groep rond Kusters flirt net wat té openlijk met nazisymbolen om haar publiekelijk te kunnen omhelzen.

Bron: BN De Stem