Het nieuwste speeltje van Osiraheld Van der Burg (VVD)

Op de foto verheft de Nationale Piemel zich trots, wetende dat achter de huizen verderop de rosse buurt is. Als je de foto aanklikt ter vergroting zie je een meisje zomaar parmantig lopen, zoals meisjes dat op de Dam doen. Zij wordt loerend bekeken door een manspersoon een eindje in de richting van het Monument. Dreiging! Seksueel gedoe. Wilde de fotoredactie uitdrukken ongetwijfeld. Hoe ze de Dam zo rustig hebben kunnen krijgen is mij verder een raadsel.

“Amsterdam wil seksueel geweld aanpakken” is de kop. Ik hoef eigenlijk al niets te lezen om te weten dat hier wethouder Eric van der Burg in actie komt. Het klopt en hij stelt niet teleur.

,Jaarlijks komen gemiddeld 681 incidenten bij de Amsterdamse politie terecht. Dat zijn er twee per dag en twee te veel”, zei wethouder Eric van der Burg (Zorg) woensdag.

De altijd wakkere wethouder, wereldberoemd vanwege het vegen van de straat waar hij woont, weet raad.

,,Het is van groot belang dat jongeren weten wat wel en niet toelaatbaar is op het gebied van relaties en seksualiteit. Bij de eerste signalen van seksueel geweld dient er snel en adequaat te worden gehandeld.”

En de gemeente gaat hier onder zijn bekwame leiding stevig tegen inzetten.
“Seksueel geweld – Amsterdam is er klaar mee.” Ik zie de affiches alweer hangen.
Hm, misschien toch nog even overleggen met de tekstschrijver.

3 gedachten over “Het nieuwste speeltje van Osiraheld Van der Burg (VVD)”

  1. En opnieuw heeft meneer een item waarmee hij in de schijnwerpers kan staan ,als het maar aandacht trekt ,het media geile fotomodel van de vvd .

Reacties zijn gesloten.