Nieuws in de luwte: wie fraudeert er in Nederland?

De media en de borreltafel weten er wel voor te zorgen dat bij het woord “fraude” altijd aan kleine krabbelaars m/v gedacht wordt.
Het echte fraudewerk wordt hogerop gedaan.
Ja natuurlijk, u weet hoezeer ons allen dagelijks wordt ingepeperd dat de hele top van de VVD betrokken was bij de fraude rond de DSB. Wie straf verdient krijgt straf, dat weten we allemaal, beloofd is beloofd.

Maar “fraude” is hoofdzakelijk een bezigheid van mannen op vorderende leeftijd die in de hogere regionen van het management zitten.
Uiteraard “nieuws” dat onopgemerkt gehouden wordt.

4 gedachten over “Nieuws in de luwte: wie fraudeert er in Nederland?”

 1. @Arnold: Klopt helemaal. Onverdachte bron ook! De Nederlandse giga-fraudes waar de “elite” bij betrokken is, komen maar moeilijk aan het licht. Alleen als er een “klokkenluider” opstaat. Ik denk aan de Bouwfraude. En dan nog gaan de grote vissen zoals Eelco Brinkman vrijuit. Nederland-Griekenland: De Pot verwijt de Ketel enz…. 😥

 2. … En dan zet Google er een advertentie voor ’n hogeschool bij.
  Via het kenwoord “fraude”? Typerend.
  Het achterbakse gesjoemel van de RvB van Inholland met declaraties enz. wordt wel breed uitgemeten, omdat de betrokken VVD-coryfee toch al aangeschoten wild is. Maar dat is peanuts vergeleken bij DSB (Zalm) bij voorbeeld. Daar wordt zo weinig over geschreven, dat Google er geen link voor heeft.

 3. Ik vind het ook zo typerend dat een behoorlijke klokkenluidersregeling al vele jarenlang tegengehouden wordt. Nederland rot tot op het bot

 4. Huib Schreef:

  Maar dat is peanuts vergeleken bij DSB (Zalm) bij voorbeeld. Daar wordt zo weinig over geschreven, dat Google er geen link voor heeft.

  Het is de inner-circle en daar gelden andere regels in onze democratie.

  Oftewel vertaald naar een oude witz: ” De democratie is voor de mensen; en we weten allemaal de namen van deze mensen!”

Reacties zijn gesloten.