Nieuwjaarsduik

Dit doe je niet
Dit doe je niet
‘Koffie?’, vroeg ze. Er biggelde een traan over haar wang, maar de behoefte om net te doen alsof er niets aan de hand was, was sterker. Ik knikte en kreeg mijn kopje koffie, met-een-schepje-suiker-zonder-melk, aangereikt.

We keken nog een maal naar de foto, waarop onze dochter stond, die op een Nederlandse internet-nieuwspagina werd afgebeeld.

We hadden onze dochter zo goed opgevoed. We hadden altijd hard gewerkt, opdat ze haar universitaire opleiding kon afronden zonder leningen te hoeven maken. En ze had altijd goede cijfers. En dan dit. Waarom hebben we dit nooit zien aankomen? Hebben we niet goed opgelet?

Waar is het misgegaan met onze dochter? Ze had een Unox muts op tijdens haar nieuwjaarsduik.

En zo hebben we haar niet opgevoed.

5 gedachten over “Nieuwjaarsduik”

  1. Maar je moet wel een ongelooflijke tyfusteringpokkehekel hebben aan je dochter hebben om haar op enigerlei wijze in verband te brengen met een fascistische schreeuwlelijk. Wat heeft ze jullie aangedaan? Ik kan me niet voorstellen dat ze dat verdiend heeft….:-)
    Trouwens: de allerbeste beste wensen aan iedereen van Krapuul. Mede dankzij jullie is er nog hoop op betere tijden….

  2. Ach, naakt met Unox muts…. Ik weet niet of ik dat als “erger” zou bestempelen. Merk wel op dat ik geen leven heb, dus vergeef het me.

  3. Chris, ga in de zomer eens op het scheveningse strand kijken. Dat zal je begrijpen wat ik bedoel….

Reacties zijn gesloten.