Een nieuwe Volkskrantcolumnist waar nog veel van te verwachten is

Hij was al jaren ultrarechts binnen GroenLinks, CPN-er Meindert Fennema, begripvol ten aanzien van Janmaat en Wilders, bekend van de Gouden Vraag aan een student van Turkse achtergrond: “Jij weten wie Willem-Alexander zijn?”
De geknipte figuur om columnist bij De Volkskrant te worden, waardig evenknie van Bert Brussen, Amanda Kluveld, Nausicaa Marbe en andere lichten in de duisternis.

Als goede groene linkserd houdt hij een vurig pleidooi voor het afschieten van damherten in de Kennemerduinen. Een leugen of wat (De reeën zouden zijn uitgeroeid door de damherten ter plaatse), hij schrikt er niet voor terug.
En als topargument heeft hij tegen tegenstanders van het schieten op herten: “U bent zeker Amsterdammer.” Zegt hij vanaf zijn Amsterdamse terras, waar hij zich verwaardigd heeft neer te strijken helemaal uit het verre De Knipe (waar zegt u?) – De Knipe ja, waar ze wel raad weten met damherten.

4 gedachten over “Een nieuwe Volkskrantcolumnist waar nog veel van te verwachten is”

  1. Flinke concurentie voor de Telegraaf, geen wonder dat de verkoopcijfers daar kelderen. Enne dat is toch die man die dat idolate boekje over Wilders heeft geschreven?

  2. Een column met klein leed. Als krant op rechts kun je niet zonder.

    Ik zal er niet veel woorden aan vuil maken, maar Fennema heeft gelijk: de populatie herten moet binnen de perken (pun intended) worden gehouden. Bovendien is hertenvlees lekker.

  3. Tja , en als Ex- CPNr is hij natuurlijk niet welkom als collega voor Paternotte bij HP de Tijd …

Reacties zijn gesloten.