De nieuwe PvdA-veren vliegen in het rond

Nog een PvdA-er van wie niemand gehoord had tot nu toe, tenzij vanwege een declaratieschandaal: Co Verdaas.
Past natuurlijk uitstekend bij de coalitiegenoten die zo’n hele leuke partij met hele leuke mensen zijn. Beoogd staatssecretaris voor landbouw.

Het zevenkoppige gezelschap waarmee provinciebestuurder Co Verdaas (PvdA) in augustus 2011 een weekendje doorbracht in het toverachtige kasteelhotel Engelenburg nam het er goed van. De wijn vloeide rijkelijk, Verdaas bestelde een sigaar en in de kleine uurtjes kwam de cognac en whisky op tafel. De totale rekening: € 2567.

Het was niet de eerste keer dat Verdaas, beoogd staatssecretaris van landbouw en natuur, royaal met gemeenschapsgeld omging. Tussen april 2008 en juli 2011 liet de gedeputeerde zich volgens De Gelderlander meer dan zevenhonderd keer met de dienstwagen ophalen of afzetten in Zwolle. In de wet staat dat een bestuurder in de eigen provincie moet wonen, en Zwolle ligt toch echt in Overijssel. In antwoord op vragen daarover van een statenlid liet het provinciebestuur weten dat Verdaas in april 2008 naar Nijmegen was verhuisd. Vreemd, want op zijn eigen declaraties en op zijn pagina op de website van de PvdA stond nog in 2011 een Zwols huisadres.

En let wel, dit uit het toch van oudsher PvdA-gezinde Vrij Nederland.

8 gedachten over “De nieuwe PvdA-veren vliegen in het rond”

 1. Ja dat is het probleem hè. Die Samsom komt wel oké over, maar daar achteraan komt weer dat hele PvdA-apparaat….

 2. Ik vind die Samson helemaal niet okay overkomen …… dat coalitie akkoord wat hij gesmeed heeft vind ik op het asociale af.

 3. Het is gvd gewoon onmogelijk dat de journaille en de nodige fora zijn aan het praten over de effecten van de veranderingen in de bijdragen voor de zorg voor de beter bedeelden ….. over de effecten van de wijzigingen un de AWBZ, het slachten van de WW hoor ik weinig. Word er niet goed van en zou er niet van staan te kijken als dit spelletje ingekopt is door de heren van de VVD, let maar op. Oh ja, AWBZ en WW elaminatie gaan gewoon door. Let maar op ….

 4. @2: Luc
  Ne, ik ook niet. Met zijn gewauwel over “bij 140.000 euro moet u een beetje meer inleveren”
  .
  Zeg gewoon dat dat een flink inkomen is, en dat ze blij moeten zijn dat ze niet nog meer moeten dokken.

  En dat kleine beetje extra voor modaal, pff, wat een angsthaas. Hij kan ook zeggen als het de VVD niet bevalt dan zoeken ze maar een andere club. Zal snel afgelopen zijn met ze als grote partij.

  En inderdaad, al die andere bezuinigingen daar houdt iedereen zijn waffel over dicht. Dappere lui hoor doe sociaal-democraten. Griezels. Net zo erg als die VVD

 5. Terwijl de VVD achterban nog voor de zielige rijken opkomt hoor je uit de PvdA achterban niets .. Niets over de tot 30 procent bezuinigde gehandicapten .. Niets over de ontslagbescherming , niet over de afschaffing van belastingaftrek bij handicap .. afschaffing van dagbesteding .. Klinkt alsof die vieze gore smerige asociale VVD retenlikkende tyfusleiers van de PvdA ( leden en stemmers ) het allemaal wel goed vinden zo ..

 6. De mentaliteit van Verdaas lijkt me niet oké, hoewel hij formeel misschien net binnen de grenzen zit van de balkenendenorm.

 7. Oeps oppassen dan tyfusleiers zijn besmettelijk! Ik begin die Schuls al aantrekkelijk te vinden ……

Reacties zijn gesloten.