De nieuwe Bleker heette Verdaas – volgende!

Alleen is Bleker niet apart afgetreden om iets wat bij voorbaat al bekend was, hoeveel reden daar ook voor was.

Co Verdaas (PvdA) treedt af als staatssecretaris van Economische Zaken vanwege een slepende affaire rond zijn declaratiegedrag toen Verdaas gedeputeerde in Gelderland was. Volgens Verdaas is ‘er discussie mogelijk’ over de rechtmatigheid van zijn declaraties. Dat heeft hij vanmiddag bekendgemaakt.

Verdaas trekt de conclusies nadat hij zich de afgelopen weken ‘nog eens grondig verdiept’ had in de zaak en juridisch advies had ingewonnen.

“De afgelopen weken”? De man is vier weken en een dag staatssecretaris geweest. Hoeveel van die tijd heeft hij besteed aan het zich nog eens grondig verdiepen?
En hij zal “het ter discussie staande bedrag aan de provincie terugbetalen.” Waarvan? Laat ons raden…

Ineke van Gent van Toenlinks had op twitter een mening klaar:

Wat een drama voor Co Verdaas #sneu RT @Teletekst Staatssecretaris Verdaas stapt op.

Ik vind het voor hem persoonlijk een drama en sneu. Uiteraard moeten de regels rond declaraties niet worden overtreden!

Het zit wel snor met die vrijzinnigen daar.

Je vraagt je ook af of de superdemocraten van FlansII bij aantreden om dit soort redenen niets verheffenders te melden hadden dan dat gemeenten en provincies opgeheven dienen te worden. Als Zwolle, Nijmegen en Arnhem in een “landsdeel” liggen is er plotseling geen schandaal meer.

20 gedachten over “De nieuwe Bleker heette Verdaas – volgende!”

 1. Voor een ZZP’r wordt hij goed betaald voor een maandje “verdiepen” Maand salaris en zes maal 9000 euro als toegift

  Ministers en staatssecretarissen die werkloos worden, krijgen in principe een uitkering. Voor een staatssecretaris ligt het wachtgeld op 9000 euro per maand. Bij een functievervulling van minder dan 3 maanden krijgt een bewindspersoon slechts 6 maanden een uitkering. .

 2. Dat wist de PVV Gelderland al meer dan een jaar.
  Goed werk van de PVV Gelderland moet ik zeggen.

 3. LRd niet jboos worden, dar heeft hij nou eenmaal ” recht op ” en als hij van zijn ” recht ” gebruik maakt heeft hij sollicitatieplicht. Wat een vernedering voor de man waar Samsom over staat te huilebalken dat Verdaas het kabinet verlaat.

 4. Rutte in het debat over Verdaas:

  Rutte wijst erop dat de formateur informatie over de kandidaten opzoekt in drie externe registers: van de fiscus, van justitie en van de inlichtingendienst AIVD. “We doen dus geen onderzoek, maar naslag”, aldus de premier. En daaruit kwamen deze feiten niet naar voren.

  Naslag………prachtig woord

 5. Waar ik me dan over verbaas is dat Rutte die nogal last heeft van woede-aanvallen (herinner even hoe hij de PVV kapot wilde maken) niet gewoon tegen de Kamer zegt:
  Ik moet erop kunnen vertrouwen dat alles door de kandidaat staatssecretaris wordt gezegd, maar ik ben blijkbaar een oor aangenaaid. Nee hoor: het is betreurbaar etc etc etc

 6. En niemand heeft het over de achterbaksheid en de hypocrisie van het PVV- uhmmm …tuig?

  ik weet het hoor, dit kan niet, maar die PVV-er lekker zien kwijlen in zijn rol als aanbrenger doet me toch echt denken aan andere tijden…

 7. @LRd Als je Marjolein Faber van de PVV in Gelderland bedoeld dan heb ik toch echt een vraag voor je. Hoe had zij het anders moeten doen?

  Ze stelt vragen bij een vermeende misstand die niet alleen kleinzielige fraude met bonnetjes naar boven brengt maar ook laat zien hoe arrogant een provincie bestuur kan omgaan met geld wat burgers bij elkaar ophoesten.

  Dat Toine van Bergen (ex SP) en Marjolein Faber (PVV) vasthoudend zijn gebleven is te waarderen en heeft m.i. niets te maken met andere tijden waar jij aan refereert eerder aan klokkenluiders mentaliteit. En daar is behoefte aan. Zeker als het gaat om bonnetjes affaires en andere niet frisse politieke zaken.

 8. @12 Amstel,

  Je hebt gelijk. Als een PVV’er iets goed doet, geef hem/haar inderdaad ook de credits.

 9. @13 LRd geef gewoon iets toe ipv op een gemakkelijke ivoren toren van betweterigheid te blijven zitten. De samenleving is niet altijd verdeeld in zwart en wit.

 10. @17: Amstel:

  [ “Geef gewoon iets toe” ]

  Pardon? Wat ik ergens over denk maak ik zelf wel uit.

  Als ik het niet met je eens ben, zit ik in : een ivoren toren van betweterigheid?

  Ga je de boel “persoonlijk” maken nu? Akelige manier om een discussie te voeren.

  Hou ik niet van.

  Jouw visie op de “samenleving” is een andere dan die van mij, dat blijkt herhaaldelijk.

  Hoe ik mijn grenzen trek ( jouw zwart-wit indeling) maak ik ook zelf wel uit.

  Voor wat betreft de verdeling van de samenleving

 11. Dankzij van voormalig Statenlid Toine van Bergen (SP) weten we nu:
  De afscheidsreceptie van de vorige week afgetreden PvdA-staatssecretaris Co Verdaas heeft de provincie Gelderland vorige maand zesduizend euro gekost. Een van de belangrijkste kostenposten waren de bitterballen ruim 1200 euro is uitgegeven aan bitterballen en vlammetjes. Aan drank werd zevenhonderd euro uitgegeven, terwijl de receptiezaal voor dik 400 euro was aangekleed met planten.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21151421/__Receptie_Verdaas_kostte_6.000_euro__.html

Reacties zijn gesloten.