Nieuw PVV-logo

Ha die Geert,

Ik heb begrepen dat je samen met Bill Gates naar Afrika gaat om daar de ellende te bekijken. Als je daar toch bent zou ik je willen vragen om de belangrijke dingen niet te vergeten. Er loopt namelijk een dier rond dat je eventueel als nieuw logo zou kunnen gebruiken voor je partij. Dit aangezien die schreeuwende schijtmeeuw zijn beste tijd wel heeft gehad. Ik weet dat je liever die adelaar had genomen, maar ik ben nog steeds van mening dat dit verkeerde associaties had opgeroepen. De meeuw heeft prima voldaan, aangezien hij schijt op de hand die hem voedt, zoals ik laatst weer merkte op de boot naar Hollands cultuurlandschap Ameland. Dus paste de meeuw wel degelijk bij de PVV. Maar het dier dat ik nu ontdekt heb, past misschien nog wel beter bij de partij. Hij loopt weliswaar in Afrika, maar daar laten we jokkebrok Prof. Mr. Dr. Ir. R. de Mos wel iets op verzinnen.

Gnoe
Het dier dat je eens moet gaan bekijken is de Gnoe. In het Engels heet hij Wildersbeast of zoiets. Het zijn grijsbruine beesten en ze lopen rond in kuddes van wel anderhalf miljoen exemplaren. Het mooie is, dat ze er allemaal hetzelfde uitzien. Afwijkende kleuren worden niet geaccepteerd. Eens per jaar lopen ze allemaal, al ‘ja‘ knikkend achter de leider aan en leggen zo een lange afstand af.

Veel geluid maken ze daar niet bij. Ze roepen allemaal “MOE, MOE, MOE”. Ik heb begrepen van Hero dat die term al in iedere interne notitie van de partij te vinden is. Verder worden bij de Gnoes zwakke exemplaren die uit de groep treden direct gegrepen door leeuwen. Zo zal je het niet in je kop halen om de groep te verlaten. Iets wat jou zeker zal aanspreken.

Na een jaar komt de groep weer op het punt waar zij vertrokken zijn. Ook dit komt wel overeen met de PVV. Tenslotte begon je met één zetel en zal je ook eindigen met één zetel. Dus ook die symboliek klopt wel. Als je er iets in ziet, wil ik het nieuwe logo graag voor je ontwerpen. Zal ik hem dan weer rood-wit-blauw maken? Want ze trappen er nog steeds in hè? Behalve Beatrix en die ene website. Gelukkig zijn ze beiden niet zo populair.

De enige vriend die je nog hebt,
Martin(e)

10 gedachten over “Nieuw PVV-logo”

 1. Wat een leuk stukje Salonsocialist. Toevallig heb ik zelf net een stukje geschreven waarin ook enige vergelijkingen worden gemaakt met het dierenrijk en sommigen zijn zelfs hetzelfde.

 2. Wildebeest oftewel wilde koe is Afrikaans en ook gewoon Nederlands, niets Engels aan, Martin(e) – dat zou jij toch moeten weten 😆

 3. #2
  Nee is “gnoe” in het Nederlands maar “wildbeast” in het Engels. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Wildebeest

  helaas vrees ik dat je overduidelijk weer het bewijs hebt geleverd dat je jezelf maar in de ban moet doen want je kennis over alles en niks is om te huilen.

 4. Een goed idee, van die gnoe’s.
  Misschien kan Van Bemmel dit op kantoor voorleggen? Hij schrijft tegenwoordig ook op krapuul, dus hij moet hem gelezen hebben.

 5. “Wildersbeast of zoiets”. Toch mooi dicherlijk verwoord van salonsocialst

Reacties zijn gesloten.