Niet cadeau

De PVV is er voor Henk en Ingrid. Hardwerkende Nederlanders.
De PVV is er voor de mensen die het niet cadeau kirjgen.
U kent de kreten.

Maar wie zijn eigenlijk de mensen “die het cadeau krijgen”?
Mensen die schenkingen krijgen, van bemiddelde vrienden en magen. Daar weten we raad mee namens Henk en Ingrid. Laat zullie ook maar eens hard werken.
Ik verwacht een belastingtarief van minimaal 80% ongeacht de hoogte van de schenking. Geen schenking meer buiten notarissen om, die meteen innen. Dat zal ze leren.

In het PVV-Verkiezingsprogramma is dienaangaande NIETS terug te vinden. Het hele woord schenken komt er niet in voor.

Wie krijgen het nog meer cadeau?
Leuk is het niet, maar erfgenamen, die krijgen het cadeau. Hoe hun erflaters het ook bij elkaar gekregen hebben, door diefstal, speculatie of echt hard werken: de erfgenamen hebben er hoegenaamd NIETS voor gedaan. Krijgen het cadeau.
Ik verwacht in het PVV-Verkiezingsprogramma een uitleg hoe erfenissen degelijk maar grondig worden wegbelast, dit alles terwille van hardwerkende Henk en Ingrid die het niet cadeau krijgen. Miljonairs worden uiteraard zwaarder gepakt dan sappelaars die nog wat over hadden.

In het PVV-Verkiezingsprogramma is NIETS over successierechten of erfenissen terug te vinden.

Zeg – het is eigenlijk te erg om het te denken, maarre…
Het kan toch niet zo wezen, om het eens parlementair uit te drukken, dat de geachte afgevaardigden maar wat kletsen en in het geheel geen boodschap hebben aan de hardwerkende Nederlanders die het niet cadeau krijgen?

Zou er een antwoord op mijn vragen zijn?
Zullen we het onze geachte afgevaardigden eens direct vragen?
(Doet u het of doe ik het?)

1 gedachte over “Niet cadeau”

 1. Het huidige erfrechtstelsel houdt een elite in stand die hun positie nooit verdient heeft. In verkapte vorm hebben we nog altijd een adel in dit land alleen noemen de families met de meeste geld en macht zich niet langer zo.

  Iemand als Paris Hilton horen een wandelend argument tegen het erven van miljoenen te zijn. Als je dat cadeau krijgt doe je doorgaans nooit meer wat nuttigs met je leven.

  Als Henk en Ingrid nou echt wat cadeau wil doen, pas dan inderdaad het successierecht aan. De meeste mensen erven hooguit enkele tienduizenden euro’s of een afgelost huis van hun ouders, grootouders of ander nabije verwanten. Gun ze dat. Laat een erfenis tot aan 30.000, 50.000 of zelfs 100.000 belastingvrij zijn en ga daar boven heffen. Je kunt eventueel een constructie inbouwen dat iemand een huis belastingvrij kan erven tot 500.000 of een miljoen mits iemand in de 10 jaar daarvoor geen huis heeft bezeten en minstens 5 jaar in dat huis gaat wonen.

  Ik ben er ook voor om niet langer te discrimineren op bloedverwantschap. Als je in het testament staat moet je niet een hoger percentage betalen dan een 1e graads bloedverwant.

  Om dezelfde reden moet het auteursrecht bekort worden. Het is nu het leven van de auteur plus 70 jaar. Dat betekent dat in bepaalde gevallen de achterachterkleinkinderen van een succesvolle auteur of artiest nog een inkomen aan diens creatieve werk zouden kunnen ontlenen. Dat is absurd. Auteursrecht bestaat om creativiteit aan te moedigen. Als de oorspronkelijke schepper dood is dan vervalt dat nut al. Copyright moet echter niet gelijk bij overlijden vervallen anders zou het vermoorden van succesvolle scheppers interessant worden omdat alle rechten dan meteen vrij zouden komen. Ik zou zeggen maak er de eerste publicatie datum plus 30, 50 of 70 jaar van. Dan kan je met je copyrightopbrengsten je kinderen en hun kinderen (helpen) onderhouden. Dat lijkt me toch echt zat.

  Mensen moeten op eigen merites klimmen of dalen in de samenleving niet afstamming.

Reacties zijn gesloten.