Netneutraliteit: PVV steunde motie, maar prijsverhoging is schuld van PvdA, zegt VVD

De consument is volgens de VVD de dupe geworden van het vastleggen van netneutraliteit in de Telecomwet. Hierdoor is de prijs van mobiel internet omhoog gegaan. De PvdA noemt de uitspraken ‘flauwekul’.

De Nederlandse providers hebben de afgelopen weken hun tarieven voor mobiel internet flink verhoogd. Afke Schaart, Tweede Kamerlid voor de VVD, stelt tegenover NU.nl dat dit mede komt doordat zij de prijzen voor specifieke mobiele internetdiensten niet mogen aanpassen.

NU.nl

Neem ook even dit mee in het verwijt dat de VVD de PvdA maakt.

Consumenten
Het Tweede Kamerlid van de PvdA ontkent dat hij rekening heeft gehouden met prijsstijgingen van mobiel internet. “De VVD staat in dit debat consequent aan de verkeerde kant van de streep. De partij heeft nog nooit voor de consument gekozen en strijd niet voor eerlijke concurrentie op de markt. Schaart steunt bovendien altijd KPN.”

Afke Schaart heeft jaren bij KPN gewerkt en was 2,5 jaar directeur Public Affairs.

Klopt voor mij dat de VVD nog nooit aan consumentenbelangen heeft gedacht. VVD denkt alleen aan vrije marktwerking waarbij alleen de bedrijven er beter van mogen worden.
Consument? Die mag gewoon het dak op en moet daarbij wel natuurlijk de eigen broek ophouden.

3 gedachten over “Netneutraliteit: PVV steunde motie, maar prijsverhoging is schuld van PvdA, zegt VVD”

 1. Geen van de grote of voormalig grote politieke 3 partijen heeft echt aan een vrije markt willen meewerken. Zie wat ze uitgehaald hebben met de KLM ( gewoon overgenomen door AIR FRance) NS, grote kabelmaatschappijen enz. enz. De burger heeft in vele gevallen maar gewoon te pikken aan wie de staat, gemeente de openbare nutsvoorzieningen verpatst.

 2. Vrije marktwerking ofwel kapitalisme heeft tot gevolg dat er grote inkomensverschillen ontstaan, o.a. door egoisme van de (groot)directeuren/ aandeelhouders. Zie voorbeelden als Ahold, ABN, Fortis etc.
  Grote bedrijven gaan failliet door rechtshandig gegraai. Pure oplichters zijn het. De macht ligt dus niet bij de politiek maar bij de bedrijven die met flappen lopen te zwaaien om slaven te laten opdraven om het vuile werk op te knappen.
  Laat rechts nou eens een keer investeren in mensen in plaats van machines

 3. [VVD denkt alleen aan vrije marktwerking waarbij alleen de bedrijven er beter van mogen worden.]

  En de banken moeten niks van de Staat hebben, totdat ze geld nodig hebben. En hypotheken moeten wel uit het idee van vrije markt worden geschrapt.
  Er IS helemaal geen vrije markt. Nog nooit in de geschiedenis werden alle geld -en goederenstromen zo gereguleerd als nu. De hoogte van wisselkoersen, aandeelprijzen, rente, etc. Nog nooit in de geschiedenis werden burgers zo gekontroleerd en in de gaten gehouden als tegenwoordig.
  Ze zouden eens moeten onderzoeken welke groep stemmers de meeste verzekeringen heeft, om toch vooral tegen alles ingedekt te zijn. Wedden dat dat de VVD-ers zijn?
  Vanm de wieg tot het graf, alles willen ze geregeld zien. Maar ook dat verwijten ze weer links.
  alles is de schuld van links, maakt niet uit wat. Zelfs het slechte weer.

Reacties zijn gesloten.