Nee, als u ziek wordt in het buitenland mag u dit zelf betalen…..

Het is eindelijk zover.

Het belachelijke bezuinigingsplan dat al eerder door ons Farmaceutische -en Tabaksindustrie gesponsorde en zichzelf Minister noemende mantelpakje mevrouw Schippers gaat doorgang vinden.

Waar jaren voor gevochten is door eerdere politici, namelijk een wereldwijde dekking van de ziektekosten wordt hup even zonder mededogen afgebroken en uit het basispakket gegooid door deze voormalig studente Politicologie, die nog geen dag in de gezondheidszorg laat staan een ziekenhuis heeft gewerkt.

Mocht u een enge ziekte krijgen in een land buiten de Europese Unie, dan bent u helaas jammerlijk genaaid. Neem als voorbeeld Amerika, één van de duurste landen wat medische hulp betreft als u niet verzekerd bent. Dat zal u enige honderdduizenden dollars gaan kosten.
Ook is er natuurlijk geen vergoeding voor medische hulp meer in landen waar u sowieso niet in het ziekenhuis zou willen liggen, al was het maar vanwege de minder hygiënische situatie daar. En mocht u nu wel wereldwijde dekking willen, dan kunt u zich gaan bijverzekeren. Tegen extra betaling natuurlijk.  Even daargelaten het aantal mensen in een uitkering dat nu zijn of haar zorgpremies al niet meer kan betalen laat staan de eigen bijdrage, waardoor zorgmijding ontstaat, mensen niet meer naar de tandarts gaan et cetera.

Nu zult u natuurlijk zeggen, maar die arme mensen die een uitkering genieten gaan toch nooit op vakantie buiten Europa ?
Welnu, er zijn genoeg mensen die een uitkering hebben die sparen voor een reis naar een ander land, zelfs een land buiten ons mooie neo-Liberale Europa dat volledig gestoeld is op het welvaren der rijken, onderwijl de armen nog harder in de grond trappend.

Fantastisch deze Minister, en al haar ridicule plannen. De geestelijke gezondheidszorg afbreken, gehandicapten naaien, en dan onze manke vriendin Jetta Klijnsma voor je karretje spannen om de WaJong mensen te pakken, want ja, zelfs als je niet zo goed kunt lopen,  kun je altijd nog werken.

Werken, dat is het toverwoord hier. De staat spekken met je zuurverdiende salaris waar een enorm groot deel van af wordt gehaald aan belastingen, waarna je wel nog even het werknemersdeel van alle sociale verzekeringen moet betalen, verzekeringen die er over een aantal jaren niet meer zullen zijn.

Tegen de tijd dat dit Kabinet klaar is met het afbreken van Nederland wonen de meesten van ons in een kartonnen doos, zijn de meeste chronisch zieken, mentaal zieken en ouderen doodbezuinigd, en werkt een klein deel om de rijken rijker te maken terwijl de armen waarschijnlijk net als in de 18e en 19e eeuw bedelend langs de huizen zullen trekken, hopend op de bedeling. En dan, ja dan kan Teeven eindelijk de positie van Veldwachter weer officieel instellen en Landlopen bij wet verbieden. (Al is mij nog niet helemaal duidelijk hoe zij deze lieden dan gaan afluisteren).

Mevrouw Schippers, ik hoop dat u ziek wordt in een enorm ver land, waar u binnenkort lekker zelf voor uw Ziektekosten mag gaan betalen.
Maar gezien uw salaris zult u zich makkelijk kunnen bijverzekeren, en mocht dat nu niet lukken, dan belt u uw vriendjes en vriendinnetjes in de Farmaceutische en de Tabaksindustrie maar even op, die storten dan wel wat achterstallige bedragen voor geleverde diensten.

Beterschap alvast.

15 gedachten over “Nee, als u ziek wordt in het buitenland mag u dit zelf betalen…..”

 1. Turken en Marokkanen zullen flink moeten dokken als ze naar familie willen vrees ik. Kassa voor de verzekeraars en hoera voor het bruinvolk. Zal de PVV zich verzetten tegen deze “zorg”verslechtering? Ik hoef niet eens te raden.

 2. Mwa… Voorlopig hebben ze bij De Telegraaf de info dat het vooral geld oplevert uit Turkijke (10 miljoen per jaar) en Marokko (5 miljoen) weggelaten, met als gevolg dat het PVV-volk het hartgrondig niet eens is met de maatregel.

  Ze hebben zelfs een heuse OPROEP (met capitalen) op de website staan om je als gedupeerde bij De Telegraaf te melden…

 3. Dat dit een aardigheidje van Bruin II om vooral “allochtonen” te pesten is dringt ook niet meteen door als je het verneemt.

 4. door automatisering en gebruik robots en computers zyn de honderden arbeiders zowel manlyk als vrouwlyk die 10 uren aan de lopende banden staan NIET meer nodig.

  althaans in europa. TYd dus om de samenleving anders te gaan inrichten.

  Helaas pindakaas, zelfs de zg progessive partyen brullen : werk werk meer groei, geen hoge staatsschuld.

  Er is geen werk meer voor allen, er komt geen werk meer voor allen en al de bezuinigingen kunnen niet de CRISIS veranderen in een relaxte prettige samenleving.

  Politici die ons voortdurend voor het lapje blyven houden dienen met teer te worden ingestreken en daarna met plofkippeveren bestrooid op de maasvlakte losgelaten te worden.

 5. In het nieuws noemde men specifiek Turkije en Marokko .. dus gewoon een “stemmen winnen door Turkie en Mokro treiteren “van onze Nationaal -Sociaal Democratische PvdA en hun VVD mede-leu

 6. @6
  En, wat ook zwaar weegt ongetwijfeld, Suriname, Caboverde, Nederlands West- en Oost-Indië – enfin, voor weinig geld een hoop lol voor de Bruinen (want die ‘besparing” klinkt naar niks).

 7. Prima stuk Jan Jaap, maar ik zie in je derde tekstblokje dat je in al je boosheid alle landen in het werelddeel Amerika probleemloos over 1 kam scheert terwijl je neem ik aan de VS bedoelt.

  Zwaarder kun je bijvoorbeeld Canadezen niet beledigen. Inwoners van hetzelfde werelddeel waar het zorgsysteem wél humaan is geregeld. Beter nog dan in Nederland waar het door de mislukte vermarkting hard naar een triest dieptepunt keldert.

  Maar als je de VS bedoelt, schrijf dat dan ook. Is veel duidelijker.

 8. Volledig gelijk Tomaz, ik had inderdaad de Verenigde Staten moeten schrijven, dat was duidelijker geweest en voorkomt trauma en verdriet bij onder andere de Canadezen (een land overigens waar police brutality hand over hand toeneemt zag ik onlangs in de media).

  om nog even te reageren op de schrijvers die het voornamelijk over Turken en Marokkanen hebben. Mijn stuk gold “ÉÉNIEDER DIE EEN NEDERLANDS PASPOORT BEZIT” en verplicht verzekerd is voor ziektekosten. Dat daar mensen bij zitten wiens origine of roots zich wellicht niet in Nederland bevinden doet niet ter zake. Natuurlijk, het is wel mooi meegenomen in de ogen van de xenofobe medelanders en de Minister dat deze mensen die vaak in het buitenland vertoeven en dan nog wel buiten de grenzen van neo-Liberaal Europa, nu ook geen dekking meer hebben. Maar dat heeft meer met het zieke beleid van de huidige regering te maken dan met hun afkomst.

 9. @9:

  Sterker nog, ik zou willen stellen dat deze “bezuiniging” juist is bedacht om mensen met een nederlands paspoort die uit een land als Turkije of Marokko komen te jennen. Of vluchtelingen die ooit mochten blijven.
  Het voorstel is bedacht in 2010, toen was de PVV nog aan de macht en was dit plan onderdeel van het gedoogakkoord.
  SNAP JE HET NU MET JE GESCHREEUW TERWIJL HET ZO WARM IS? 😉

 10. Wel, ik schreeuw niet. Dat u zich schijnbaar aan internet etiquette wenst te houden en op die wijze meedoet met de morele regels van een virtueel medium dat weinig met de werkelijkheid van deze wereld te maken heeft is uw zaak.

  Ik gebruik hoofdletters om nadruk te geven. Niet om te schreeuwen. 😉

 11. @11:

  Ja ja, lul er maar weer mooi overheen zo door te beginnen over etiquette en virtuele dinges uit een medium in de moraal of zoiets, de werkelijkheid ook nog, toe maar, en doe de hele wereld er ook gerust bij, valt me nog mee dat het heelal en alle sterren er niet ook bijgesleurd worden dit keer. Warm hè? : ))

 12. Wie met Nederlandse AOW in Turkije of Marokko woont ( of elders buiten Europa ) MOET zich verzekeren in Nederland , dus straks woon je als bejaarde .. Betaal je de helft van je inkomen aan Achmea of een andere maatschappij en heb je daar vervolgens omdat je buiten Europa woon geen zorg voor !!

 13. Dan nu even in correct Nederlands :

  Wie met Nederlandse AOW in Turkije of Marokko woont (of elders buiten Europa), MOET zich bijverzekeren in Nederland, dus straks betaal je als bejaarde de helft van je inkomen aan zorgverzekeringsmaatschappijen en indien je buiten Europa woont en je niet laat bijverzekeren dan krijg je dus geen zorg.

  Inderdaad Al Bakrastani. Indien je in het buitenland woont dat niet de EU is moet je je extra verzekeren. Als het aan deze regering ligt zouden ze het liefst zien dat éénieder die buiten Europa woont en Nederlander is helemaal geen geld meer krijgt. Dat voordeeltje geldt dan alleen voor mensen die in Nederland wonen.

  Het liefst zou de Minister van Volksgezondheid alle bejaarden en gehandicapten laten doodspuiten, maar dat kan ze niet zeggen, want dan worden we boos.

Reacties zijn gesloten.