Nee… Wij zijn niet barbaars hoor! IS is barbaars!

In reactie op het korte stuk door mijnheer vd Heuvel, IS niet barbaarser dan wij.

Ik ben het daar ten dele mee eens. Natuurlijk, de oorlog tegen IS is een asymmetrische. Het Westen en een paar Arabische landen bombarderen er lustig op los. Eveneens zijn de Koerden en Irakezen van Sjiïtische en sommige Soennitische strijdgroepen in hand tot hand gevechten gewikkeld en is de stad Kobane voorlopig even bevrijd. Maar wat doet een vliegtuigbom? Die explodeert met een zeer korte vuurflits. De luchtdruk doet het meeste, en de scherven. Dan hebben we ook Assad nog die vaten met springstof vult en ze overal waar hij maar wil uit helikopters flikkert. Overigens kunt u voor walgelijke plaatjes die laten zien wat bommen, kogels en granaten doen gewoon terecht op Google. Moet u wel even de safe search uitzetten.

Hadden de westerse luchtmachten napalm of fosfor ingezet, dan had ik de reactie van IS eerder kunnen begrijpen. Maar vooralsnog is daar geen bewijs van. Natuurlijk roeit IS met de riemen die ze heeft. Ze hebben namelijk geen boot en weten niet eens hoe ze buitgemaakte hardware zoals vliegtuigen en raketten moeten gebruiken, en gelukkig maar, voor ons dan.

Is het doden van gijzelaars en gevangen piloten moorddadig beestachtig en barbaars? Volgens onze “hoogstaande mores” wel. Ze houden zich namelijk niet aan de conventie van Genève. De Koerden doen dit overigens ook niet, en evenmin doen de andere tegenstanders van IS dit. Die schieten gewoon gewonden en gevangen genomen strijders dood. Kan ze namelijk niets schelen aangezien IS erom vraagt en het voor een IS-strijder het ultieme genot is om te sterven, om op die manier in een niet-bestaande hemel bij een niet-bestaande God te komen. IS zet nu schijnbaar ook geestelijk gehandicapte kinderen in als zelfmoordterrorist. Een beproefde Talibantechniek als ik een militair van de P.I.B. mag geloven, die mij eens vertelde dit meegemaakt te hebben in Afghanistan. Weet dat gehandicapte kind veel. Een mensenleven is dus niets waard. Dat is wel duidelijk.

Dan is dus terecht de vraag, zijn die IS-gekken barbaarser dan wij ?

Nou… ze zijn niet barbaarser dan wij. En wel om de volgende redenen:

-Lees de gemiddelde reacties van het plebs in de Telegraaf wanneer er iemand van iets ergs beschuldigd wordt. Hij moet dood, aan zijn ballen ophangen, uit elkaar snijden, castreren, afmaken, in zee gooien, een Argentijnse helikoptervlucht krijgen en ga zo maar door.

-Kijk eens naar wat het Westen heeft geflikt de afgelopen eeuwen in de Arabische wereld; de Kruistochten even buiten beschouwing latend begint het gezeik met Napoleon in Egypte, de koloniën in Noord-Afrika, gevolgd door de val van het Ottomaanse Rijk en de oprichting van de Mandaat-Staten, het trekken van kaarsrechte grenzen die door stammengebieden heenlopen, constante inmenging, omverwerping van regimes door westerse diensten, oliebelangen, culminerend in de invallen in Afghanistan, Irak en het platgooien van Libië om daarna de boel daar de boel te laten. Wie heeft IS mogelijk gemaakt, is de vraag. Waarom was en is dat islamitisch terrorisme ooit ontstaan? Waarom zijn die mensen daar eigenlijk zo boos? Erg vreemd hoor. NOT.

-Bekijk de oude straffen in Europa eens. Onthoofden, spietsen, levend villen, vierendelen, op de brandstapel, doodmartelen, ophangen tot je bijna dood bent maar net niet, buik opensnijden en vierendelen (Hang Drawn and Quartered) en dan het hoofd tentoonstellen. Radbraken, levend koken, in een ijzeren Maagd stoppen, diverse martelmethodes die in het Martelmuseum Amsterdam en de Gevangenenpoort in Den Haag, u weet wel, tegenover de plek waar de gebroeders de Witt gelyncht werden, aan éénieder getoond worden. Oh ja, handen afhakken, was ik nog vergeten. Ophangen aan de galg. De Nederlandse term: voor galg en rad. U weet wel. Dan in moderne landen; doodstraf op verscheidene manieren, waarvan in Amerika bijvoorbeeld de injectie met het verkeerde middel hoog scoort, erg pijnlijk ook, vergassen, ophangen, onthoofden, vuurpeloton, elektrische stoel, de guillotine, et cetera. Herinnert u zich nog die Nederlander die onlangs in Indonesië werd afgeschoten? Modern land !U bent van harte uitgenodigd mee te kijken. Ook in het Westen.

Dus als u volgende keer weer eens selectief verontwaardigd bent over de barbarij van IS, denk dan ook eens aan bovenstaande dingen.

Ook een veelgehoorde redenering de laatste tijd is: het gewoon laten doorwoekeren van die moorddadige gekken en hun gestoorde staat kan niet. Dan staan ze morgen bij ons voor de deur.

Die laatste irrationele angst is, als je het totaal aan westerse hardware bekijkt, niet echt reëel te noemen. Dan valt Rusland nog eerder binnen. Oh ja, we hebben ook nog genoeg atoombommen. Wat er echter nog steeds niet is, is de wil om door middel van een gecombineerd grondoffensief IS voor eens en voor altijd (kan dit wel?) op te ruimen en op te rollen en het gebied te bevrijden. Maar ja, je moet er dan ook meer dan 70 jaar blijven, en dat kan niet. Want het Westen veroorzaakt wel al eeuwenlang graag shit in andere landen, maar van opruimen van de eigen rotzooi heeft het nog nooit gehoord.

Ik sluit dan ook graag af met de volgende Postbus 51 aandoende kreet.

De Barbarij… dat zijn ook wij.

1 gedachte over “Nee… Wij zijn niet barbaars hoor! IS is barbaars!”

  1. Pingback: Plaatsvervangende schaamte over geschiedenis en tekstberichten | Krapuul

Reacties zijn gesloten.