Nederlandse stemmer wil maar niet wijzer worden,

en krijgt straks het kabinet dat het verdient. Persoonlijk vind ik die peilingen een afgrijselijk iets. Dat ik het toch meld hier is omdat het de Nederlandse stemmer nog steeds staat te juichen over de maak van Bruin I. Maar ze zullen er nog wel achter komen wat het betekent voor hen, zoals al eerder hier gezien: Eigen schuld, bruine bult! Alleen jammer dat er zoveel ‘bijkomende’ schade zal ontstaan. Wordt in de toekomst weer veel puinruimen en wonden likken, voor iedereen. O nee, niet voor de rijken natuurlijk, die vallen overal buiten.

5 gedachten over “Nederlandse stemmer wil maar niet wijzer worden,”

 1. Die peilingen (en met name die van De Hond) zeggen mij niet zoveel. Net als de beurskoersen fluctueren die peilingen hevig en de daadwerkelijke verkiezingsuitslagen wijken toch meestal af v.d. peilingen.

  Ik kan me echter wel voorstellen dat de laatste peilingen van De Hond goed gebruikt kunnen worden door de CDA spin machine. Verhagen & co. zullen aan de CDA aanhangers die moeten stemmen over een coalitie met VVD en PVV iets zeggen in de trant van: zie je wel de peilingen tonen aan dat we op fors verlies staan, stem voor deze coalitie zodat we vanuit een positie van macht kunnen werken aan de opbouw v.h. CDA.
  Het zou mij niet verbazen als de CDA kiezers daarin zouden trappen en we dan allemaal opgezadeld worden met Bruin 1.

 2. #Ram, juist en daarom walg ik zo van die onnozele en onnodige peilingen. Ze kunnen alleen maar misbruikt worden.

 3. @2 – Ram: de Hond heeft ook gevraagd waarom de kiezers weglopen bij het CDA. De genoemde redenen zijn onthullend:

  “ben zelf niet meer religieus/religieuze partij is uit de tijd”, “nog maar weinig principes”, “doet alles om maar aan de macht te blijven”, “weet niet meer waar de partij voor staat”, “te rommelig”, “weinig respect voor eigen (ex-)politici”, “VVD/PVV vind ik duidelijker”, “te grote ruk naar rechts”, “Verhagen”, “niet meer van deze tijd”.

  Het CDA lijkt hoe dan ook ten dode opgeschreven.

 4. @ MrOoijer 26 Sep 2010 – 2:15 pm
  “Het CDA lijkt hoe dan ook ten dode opgeschreven.”

  Nou goeie zaak toch. Sterker nog hoe eerder hoe beter 🙂

Reacties zijn gesloten.