Nederlandse gelukszoekers vertrekken massaal

Het aantal mensen dat emigreert, neemt in rap tempo toe. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat dagelijks gemiddeld 395 inwoners van Nederland naar een ander land verhuizen. (Trouw)

Nederlanders zijn altijd al een reislustig volkje geweest. Zal wel iets met de handelsgeest en de grootte (lees ‘kleinheid’) van ons landje te maken hebben. Al snel zijn er mensen die het niks vinden en vertrekken als het wat moeilijk wordt. Als er mensen uit andere landen naar Nederland komen, zijn het gelukszoekers. Als Nederlanders naar het buitenland vertrekken, zijn het avonturiers en dat is hartstikke stoer!

13 gedachten over “Nederlandse gelukszoekers vertrekken massaal”

 1. ” Dit zou voornamelijk gebeuren uit onvrede met het politieke klimaat, de gevolgen van de economische crisis en de verharding van de samenleving,”
  aldus het bericht.

  In principe vind ik dit een mooi alternatief. Stemmen met de voeten kan voor een persoon een stuk meer opleveren dan blijven doorzeuren in Nederland.

 2. Als ze maar goed worden behandeld in die buitenlandse asielzoekeerscentra. Willen wij ze nog terug?

 3. Ik hoop dat veel van die figuren van die GOP fans zijn en naar hun beloofde land gegaan zijn namelijk de USA. Waar zogenaamd hard werken (graaien) wel wordt beloond en waar je een GUN mag hebben. Komen ze daar ook mooi bedrogen uit want ook daar begint met men het rechts-religieus-neocon denken zat te worden. Dit bewijst herverkiezing van Obama en helemaal leuk zou zijn als hij het voor elkaar krijgt alle “illegalen” (60% native Latino’s) legaal te maken. Goed voor USA, goed voor de wereld en nog een extra slag in het gezicht van die rechtse ratten die hun eigen zinkende schip aan het verlaten zijn.

 4. @3 En die zelf ook gelukszoekers zijn, want de originele Amerikaanse bewoners zitten – gedwongen- in reservaten.

 5. Na de 2e wereldoorlog waren het de armen die uit Nederland
  vertrokken bv naar Amerika. Zij wisten niet wat hun tewacten
  stond.
  Nu zijn het de rijken die al ver van tevoren hun zaakjes in die
  landen hebben geregld om nog rijker teworden.

 6. De rijken gaan naar “Gated communities ” daar woont “hun soort mensen ” …

 7. @5 ‘Na de 2e wereldoorlog waren het de armen die uit Nederland vertrokken bv naar Amerika. Zij wisten niet wat hun tewacten stond.”

  Dus niet anders dan de wanhopige mensen die nu in Europa een goed bestaan op willen bouwen voor henzelf en hun families. Maar dat mag niet, want zijn allemaal uitbuiters en gelukszoekers. Ik moet er van 😥

 8. Keira.
  De Nlers die nu Nederland verlaten gaan hoofdzakelijk naar
  landen als Engeland, Belgie en Duitsland. Voormij mag het.
  Toch weet wel zeker dat zij daar reeds vele malen zijn geweest
  om te kijken dat op hun vakgebied daar ook een betere positie voor hun aanwezig was.
  Het zijn geen gelukzoekers en uitbuiters, wat U er van maakt,
  maar wel mensen met geld. Zonder geld ben je ook in Belgie
  Duitsland Engeland niet welkom. Ook daar gelden strenge
  immigratie-wetten.

 9. @10 Volgens mij is er vrij verkeer van personen tussen die landen, dus gelden geen strenge immigratiewetten.

 10. De mensen die uit Nederland vertrekken zijn meestal de hoog tot zeer hoog opgeleiden, of ze hebben geld, vaak boeren die hun landerijen en boerderijen hebben verkocht.

  Zonder speciale vaardigheden en kennis, of veel geld is emigreren haast onmogelijk. Je wordt gewoon niet toegelaten. Nederland is echt niet het enige land met strenge toelatingseisen.

  De massale uitstroom van deze mensen is een ramp voor de economie van Nederland. Heel veel kennis en geld verdwijnt voorgoed.

  Ik ken verschillende mensen die hun toevlucht naar het buitenland hebben gezocht. Allemaal minimaal HBO of Universitair geschoold.

  De steeds terugkomende reden, de verharding in de maatschappij, klimaat, en geen vertrouwen in de toekomst van Nederland. Het eerste en vooral het laatste zijn de belangrijkste redenen.

  Condor

 11. Ook gaan veel migrantenkinderen met een goede opleiding liever naar het buitenland omdat de atmosfeer in Nederland (en Europa) behoorlijk verziekt is. En geef ze eens ongelijk.

Reacties zijn gesloten.