Nederlandse en de nieuwste UNHCR-cijfers geven Timmermans ongelijk

Meer dan de helft van de vluchtelingen die naar Europa komen, is niet op de vlucht voor een oorlog. Het zijn vooral Noord-Afrikanen die om economische redenen hun thuisland verlaten. Dat zegt Eurocommissaris Frans Timmermans in een interview met de NOS

Ik schreef er gister al over. De conclusie was:

Uit de wel beschikbare cijfers is het zeer twijfelachtig dat er sprake is van een grote verandering in de asielstromen. UNHCR, nog IOM melden daar iets over en ook uit de beschikbare cijfers over de maand december van bijvoorbeeld het Duitse ministerie blijkt niet dat er sprake is van een grote verandering.

Vandaag zijn Nederlandse cijfers beschikbaar gekomen waaruit blijkt dat in Nederland geen enkele sprake is van een toename van Noord-Afrikaanse ‘gelukszoekers’ die die zich voordoen als asielzoekers. Tevens zijn er nieuwe UNHCR-cijfers die ook de beweringen van Timmermans ondergraven.

Syriërs en Eritreeërs staan aan kop. Bij zonder/onbekend zit een flink Palestijnse Syriërs. Noord-Afrikaanse landen komen niet voor in de top 10. Van de landen die geen of nauwelijks kans maken, Albanië en Kosovo, zijn er maar weinig naar ons land gekomen.

Noord-Afrikanen maken maar een heel klein deel uit van het aantal asielzoekers.

Ook uit de cijfers van de UNHCR blijkt van geen kant het gelijk van Timmermans.
(lees verder bij Flip van Dyke)

1 gedachte over “Nederlandse en de nieuwste UNHCR-cijfers geven Timmermans ongelijk”

  1. Pingback: Diederik Samsom bevindt zich in prima gezelschap met zijn plannetjes | Krapuul

Reacties zijn gesloten.