‘Nederlanders voelen zich niet verantwoordelijk voor schade Rome’

Nee, natuurlijk voelt Nederland zich weer eens niet verantwoordelijk. Dat voelt het zich namelijk nooit als het geld moet kosten, zelfs niet als er doden zijn gevallen zoals in Indonesië. Ja 70 jaar later willen de achterkleinkinderen misschien toegeven dat er toch een ietsie-pietsie fout is gegaan.

”De Hollandse ambassadeur heeft mij gezegd dat de Nederlanders zich niet verantwoordelijk voelen voor de economische kosten om de fontein van Bernini te repareren. Ik neem er kennis van”, aldus Marino tegen de zakenkrant Il Sole 24 Ore. (nu.nl)

Voelt u die laatste zin van de burgemeester van Rome ook zo in uw vullingen? Ik in elk geval wel. Ik had op mijn laatste project twee uiterst beleefde en aardige Italiaanse collega’s. Het is niet onmogelijk dat ik nog terugkeer daar, hoe in godsnaam leg ik dit nu weer uit?? Zou ik het Italiaanse volk mogen zeggen dat ik als Nederlander wel degelijk een soort van nationale verantwoordelijkheid neem, voor het feit dat wij dit soort Neanderthalers kweken?

1 gedachte over “‘Nederlanders voelen zich niet verantwoordelijk voor schade Rome’”

  1. Pingback: Facebook: medeplichtig aan faciliteren van geweldpleging, aanzetten tot geweld en haat | Krapuul

Reacties zijn gesloten.