Wij Nederlanders, allemaal participerende individuen

– Zo, mijnheer, mevrouw de buitenlander, buitenlandse.
Laat mij eens vertellen wat Nederland zo mooi maakt en waar u uw best voor moet doen om er aan mee te werken dat het zo mooi blijft.
In de eerste plaats dient u Nederlands te spreken. Zeker, er zijn hier hele afdelingen op universiteiten en zelfs scholen waar ze denken dat ze Engels praten, maar wat daar gesproken wordt komt tenslotte ongeveer op Nederlands neer, let’s be well.
O ja en Fries heet dan wel de tweede landstaal, maar dat tellen we niet. En op St. Maarten, Saba en St. Eustatius spreekt men beter Engels dan op die universiteiten, maar dat telt ook niet. Als u van die eilanden komt, ook al tellen ze als Nederlandse gemeenten, moet u toch tekenen dat u ONZE Mooie Nederlandse Waarden deelt.
U komt uit Wuustwezel, waar ze toevallig Nederlands spreken, dat is dan mooi meegenomen, maar deelt u ONZE mooie Nederlandse waarden wel? Dat blijft de vraag.

U dient te bedenken dat Nederlanders dol op homo’s zijn. Ja, als u nu begint te lachen ben ik bang dat het niets wordt met uw integratie. Tenzij – want u dient van harte te schateren om Gordon, om Paul de Leeuw – enfin, om homo’s. Daar zijn WIJ Nederlanders dol op.
Goed, tot in de jaren zestig Van De Vorige Eeuw werden homo’s nog wel eens gecastreerd om ze van hun afwijking af te helpen, maar toen waren WIJ Nederlanders ook nog niet verlicht hè. En de enkeling daarvan die nog leeft mag blij zijn als hij in het verzorgingshuis mag zitten, waar hij toch sterk en sociaal uitgemieterd (no pun intended hè) wordt volgend jaar.

Nederlanders zijn ook dol op joden. De laatste grote uitspatting van antisemitisme was helemaal in 1964, toen het programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer een onderdeel had, genaamd Beeldreligie. Daarin werd de joods- ik bedoel de christelijke grondslag van Nederland belachelijk gemaakt. Daar hadden de joden van dat programma niet van terug. Maar sindsdien beseffen WIJ dat WIJ al eeuwen en eeuwen een joods-christelijke beschaving hebben hier.
Dus u dient dol te zijn op joden, als ingezetene onder de Nederlanders.
http://www.youtube.com/watch?v=APATHMHH4q0

Nederlanders zijn ook dol op vrouwen. Moet je nagaan: van 1890 tot 2013 hebben WIJ Nederlanders een VROUWELIJK staatshoofd gehad. Nederland zat te snikken toen nieuwslezeres Sacha de Boer aankondigde dat zij er mee ging stoppen. Zo geliefd zijn vrouwen in Nederland! Er hoeft er maar een de brui aan te geven en het land is bijna in rouw.

Weet je wat ONS Nederlanders ook zo speciaal maakt? WIJ houden van individuele vrijheid.


WIJ zijn allen individuen. WIJ mogen geloven, maar liever niet. WIJ mogen zelfs het geloof dat WIJ toch al niet hadden opgeven.
Begrijpt u dat? Heeft u nog vragen?

– Een vraagje dan, geachte Participatiecontroleur. WIJ Nederlanders zijn dol op homo’s, joden, vrouwen en atheïsten.
Maar wat of wie zijn WIJ Nederlanders dan eigenlijk?

– Eruit! Op ongepaste vragen zitten WIJ in ONS vrije blije landje niet te wachten!

8 gedachten over “Wij Nederlanders, allemaal participerende individuen”

 1. Ik wil helemaal niet participeren met schorem als etnisch registreerder Lodewijkje-huilie-huilie- Asscher, Elma-de moord op 6 miljoen misbruiken voor haar eigen stompzinnigheid -Drayer of nazi- Niemoller. ’t Idee alleen al maakt me fysiek onpasselijk.

 2. Gewoon doen, meedoen en niet zeiken. Da’s Nederland. Alle vrijheid, zolang je er maar zo weinig mogelijk gebruik van maakt.

 3. Prachtige afbeelding over de feestelijke houding van de Centraal Participatie Comité en de participatie ambtenaar:

  ” – Maar wat of wie zijn WIJ Nederlanders dan eigenlijk?

  – Eruit! Op ongepaste vragen zitten WIJ in ONS vrije blije landje niet te wachten!”

  Conclusie: op alles wat ONS niet bevalt, plakken we standart ONGEPAST op.

  Die buitenlandertjes moet ’s toch en keertje leren dat het IS NOOIT goed!

 4. @3, en vergeet vooral niet dat ultieme dwangbevel dat dat ‘gewoon meedoen’ moet afdwingen op straffe van uit de groep gegooid te worden: ‘wees nou gewoon eens gezellig’…
  ‘Gezellig’…het woord zou verboden moeten worden.
  @5, Helemaal mee eens: een groot en welgemeend compliment voor Arnold.

 5. De hypocrisie beschreven in bovenstaand artikel geldt voor alle landen, elk land op z’n eigen manier en over z’n eigen punten.
  Het wordt gewoon tijd dat landen afgeschaft worden, en daarmee de imaginaire verschillen tussen lieden die aan de éne kant of de andere kant van een bedachte lijn wonen.

 6. @7, ja, maar ’t gaat hier over de misplaatste pretenties van lieden die zich op grond van iets vaags als ‘de echte nederlander’ beschouwen en daaraan – zoals die ontieglijke hufter van een Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher – het recht menen te kunnen ontlenen anderen te vernederen en te criminaliseren.
  Kortom: eigen stompzinnigheid eerst of zoiets.
  Met het tweede: geheel eens met je.

Reacties zijn gesloten.