Nederland zwaait uit – Nicky

Nicky Sadyhova is een twintigjarige biologiestudente en woont in Nijmegen. Ze is bijna acht jaar in Nederland, maar kan elk moment teruggestuurd worden naar Azerbeidzjan.

Azerbeidzjan, echt een ander land dan Nederland.
Hier bericht uit 2005 over de verkiezingen.
Zo wordt iemand president in dit land.

Document van het Europes Parlement:

1. spreekt zijn scherpe veroordeling uit over de voortdurende schendingen van de mensenrechten in Azerbeidzjan, met inbegrip van de repressie van politieke tegenstanders, NGO’s en maatschappelijke organisaties, het aan banden leggen van de rechterlijke macht en het muilkorven van de onafhankelijke media;

Natuurlijk, dit is ook uit 2005, maar heb niets kunnen vinden dat het verbeterd is. Als iemand die informatie wel heeft, graag aanvullen.

3 gedachten over “Nederland zwaait uit – Nicky”

  1. En de oppositie gaat al net zo de straat op als in Tunesië en Egypte, maar wordt door de VS-persbureaus dan ook meteen afgeschilderd als marionetten van Iran…

  2. Zojuist zag ik op t.v. beelden over haar en onmiddellijk vatte ik sympathie voor Nicky Sadyhova op. Ik hoop heel erg hard dat ze hier mag blijven . In Nijmegen waar ik woon, maar ook in de rest van mijn land: Nederland.
    Het probleem is dat beleid in zijn abstractie voorbij gaat aan specifieke gevallen. Hopelijk wordt die abstractie tegengewerkt – hoezeer abstractie, in een andere context, ook te waarderen is.

  3. Wat ik gewoon niet snap…. we besteden jaarlijks miljoenen om buitenlandse studenten hierheen te lokken omdat dat goed is voor latere (handels)betrekkingen. Vervolgens gooien we andere (potentiële) studenten er uit omdat het land waaruit ze zijn gevlucht mogelijk veilig is.

    Toen bleek dat het beleid van Verdonk nogal random was, haakten diverse buitenlandse studenten toch maar af, omdat ze het risico niet wilden lopen halverwege hun studie het land uit te moeten omdat er een hoekje van een formulier niet goed was afgescheurd (of iets dergelijks onbenulligs). Het zo bejubelde Denemarken staat in de EU bij de top-uitgevers als het gaat om buitenlandse kennismigranten überhaupt binnen te houden, omdat die zich vanwege het immigratiebeleid veiliger in Zweden voelen en dan maar met de boot heen en weer naar Denemarken forensen.

    Misschien is mijn Windows Rekenmachine stuk 😛 maar volgens mij kost een beleid als in Nederland of Denemarken uiteindelijk meer dan het oplevert.

Reacties zijn gesloten.