Nederland wordt fatsoenlijk bestuurd

IntegriteitsrechercheVoorstel SP
Een dubbele strafeis van het Openbaar Ministerie tegen sjoemelende bestuurders.
Idee PvdA
De PvdA zou graag een soort integriteitsrecherche zien, vergelijkbaar met de rijksrecherche. Nu is het altijd maar afwachten wie een integriteitskwestie bij het openbaar bestuur onderzoekt.

“Ons land wordt echter ‘door de bank genomen’ fatsoenlijk bestuurd, vindt minister Plasterk, en de mensen die daarvoor verantwoordelijk zijn, mogen daarvoor ook weleens de waardering horen. Natuurlijk is elke inbreuk op de integriteit bij het openbaar bestuur ‘een deuk’ daarin.”

Dat minister Plasterk (PvdA) de uitdrukking ‘door de bank genomen’ in een debat over integriteit gebruikt is grappig. De indruk bestaat toch dat banken en integriteit niet al te best matchen. Waarom de minister niets ziet in het voorstel van Ronald van Raak (SP) en het snel doorstuurt naar zijn collega Ivo Opstelten (ook VVD) van Veiligheid en Justitie alwaar het ongetwijfeld in een la blijft liggen, is me een raadsel. Waarom wel voor allerlei andere zaken die onze maatschappij onwenselijk vindt dubbele straffen en niet voor sjoemelende bestuurders?

Het kan toch niet zo zijn dat voor Ronald Plasterk vanwege de samenwerking met de VVD en de ’toevalligheid’ dat de laatste tijd nog al wat VVD bestuurders verdacht worden van ‘onhandigheidjes’ , ‘belangenverstrengeling’, corruptie en fraude het niet verstandig is om serieus te kijken naar het voorstel van de SP.

1 gedachte over “Nederland wordt fatsoenlijk bestuurd”

  1. Mensen uit een beschermd omgeving vinden altijd dat alle “netjes” is. Komt door het feit dat ze altijd beschermd hebben geleefd.
    Wat ze moeten doen is ’s een keertje op straat komen en voelen hoe het echte leven is.
    Vervolgens de dopjes uit de ogen verwijderen en naar de massale Corruptie en Maffia toestanden gaan kijken.

    De clou is dat als je van klein af gewend ben naast een olifant te leven, je merkt hem vervolgens niet want hij is altijd van de partij.

    Hetzelfde met corruptie, belangenverstrengeling, voortrekken “eigen mensen” en maffiapraktijken.

Reacties zijn gesloten.