Nederland vieste jongetje van Europa

Wij, het land van betweters en vingerwijzers, zijn het vieste jongetje (of meisje) van Europa. Dat heb je met een rechts, populistisch beleid. Niks milieu, allemaal onzin. Klimaatverandering? Ach welnee, linkse sprookjes. Is allemaal niks aan de hand, gewoon doorlopen.

VVD maakt zich wel druk om wat we in 2040! zouden moeten betalen voor onze zorg, maar het milieu kan de kelere krijgen (net als mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, trouwens).

1 gedachte over “Nederland vieste jongetje van Europa”

  1. Reactie van Eline van O.:

    Dat CCPI is best een aardig rapport/interessante score om ’s door te nemen. Zij geven de effectiviteit van de maatregelen aan met één cijfer ofwel ‘metric’. Het zwaarst, 50%, weegt de *trend* in de CO2 emissies, terwijl het *absolute niveau* voor 30% meedoet, zie het voorbeeld op blz. 16: http://germanwatch.org/klima/ccpi.pdf . CO2 heeft inderdaad niets met ‘je vies voelen’ te maken, dat is eerder fijnstof, roet, zwaveluitstoot en de stikstofoxiden.

    Het gaat vooral om de ’trend’, minder om het niveau. Beetje suggestief, vooral als er over vies wordt geschreven, net alsof CO2 vies zou zijn.

Reacties zijn gesloten.