Nederland staat paraat tegen Syrië

Nederland en Duitsland sturen Patriots naar Turkije om het land te beschermen tegen raketaanvallen uit Syrië. Dat melden bronnen aan RTL Nieuws.(…)
Afgelopen weekend liet minister Hennis-Plasschaert weten welwillend tegenover een verzoek van Turkije te staan om Patriots te sturen. “De NAVO is er natuurlijk niet voor niets”, zei ze toen.
Hoeveel patriots Nederland stuurt en hoeveel militairen daarvoor naar Turkije gaan, is nog onduidelijk.(…)
Tijdens de Golfoorlog heeft Nederland in 1991 Patriots ingezet in Turkije en Israël. In 2003 beschermden Nederlandse patriots Turkse steden tegen aanvallen vanuit Irak.

Het grootste venijn zit in de staart van het bericht.
Israel is in tegenstelling tot Turkije door geen enkel officieel verdrag gebonden aan VS of Nederland op het gebied van wat ze zo graag “defensie” noemen.
Een olieboycot is er niet van gekomen, in 1991. De “sjeiks”, zoals ze in 1973 nog heetten, waren voor “ons”.

2 gedachten over “Nederland staat paraat tegen Syrië”

 1. Wie vertegenwoordigd trouwens tegenwoordig de “israëlische” belangen in het kabinet ?? “Lodewijk , doen wat we zegen ander beginnen we over je overgrootvader … “

 2. Duitsland stuurt 2 batterijen Patriots, Nederland 1.

  Dit is een poging tot directe escalatie van het conflict c.q. oorlog tegen Syrië.

  De zoveelste Minister die niets van deze zaken begrijpt maar voert gewoon door het beleid van ambtenaren op de betreffende Ministerie.

  De Patriots zijn het volgende stap in de poging door de NAVO om een No-Fly zone boven Syrië vanuit Turkije in te stellen. En de corridors voor de bewapening vanuit Turkije te doen beschermen.

  Ze dienen om vooral Syrische vliegtuigen en helikopters neer te schieten, tegen de mortieren – waar het om ging in de afgelopen dagen kunnen ze niets doen.

  In wezen is dit de luchtsteun voor de gewapende groepen die de regering in Syrië willen omver werpen.

Reacties zijn gesloten.