Nederland schandalig hoog in top 10 dierenleed

Nederland heeft de twijfelachtige eer hoog op de lijst van dierenleed te staan. Ons land staat op de vierde plaats van een lijst met landen waar dierenleed grootschalig voorkomt.

In Nederland wordt er gewoon schandalig omgegaan met dieren blijkt uit onderzoek.

Vorig jaar stond Nederland op de zesde plaats. Dit jaar is ons land twee plaatsen gestegen, door onder meer het verhandelen van zieke paarden, handel in tal van levende dieren via websites en het verlenen van een jachtvergunning aan leden van het Koninklijk huis. Ook de talloze meldingen over mishandelen en verminken van eenden, ganzen, zwanen, honden en katten zorgen ervoor dat ons land nu op de vierde plek staat.

Wat gaan de ‘strijders’ tegen ritueel slachten hier aan doen? (Dit wordt overigens niet eens genoemd.) Ook de bio-industrie, bron van onwaardig leven en alleen maar lijden, wordt niet genoemd. Wat gaan de ‘dierenridders’ en Animal Cops hier aan doen? Dit lijkt me veel nuttiger taak dan beetje moslims en joden pesten door halal en koosjer slachten af te schaffen.

Oftewel, wanneer gaat de politiek het eens hebben over zaken die er toe doen? In plaats van zich met lapwerk bezig te houden?

Nederland in top 10 dierenleed – Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland]

4 gedachten over “Nederland schandalig hoog in top 10 dierenleed”

 1. Gelukkig hebben we Dion Graus van de Eco Nostra, een waardig opvolger van Volkert van der Graaf, die de PVV met één lange halssnede uit/van haar lijden/Lijder verlost.

 2. De dierenpolitie doet al heel veel alleen zoeken die minder de publiciteit dan die gillers die niks doen. En ze heten dus geen Animal Cops.

 3. google resultaat: rijksoverheid spreekt over animal cops

  Dierenpolitie | Politie | Rijksoverheid.nl
  http://www.rijksoverheid.nl › Alle onderwerpen › Politie
  De overheid pakt dierenmishandeling harder aan. Er komen 500 animal cops (dierenpolitieagenten) in Nederland.

  wikipedia:
  De dierenpolitie (ook wel animal cops) was een speciale afdeling van de Nederlandse politie die optreedt bij dierenmishandeling, hulp verleent en probeert dierenleed te voorkomen.

  In het gedoogakkoord van 20 september 2010 tussen de VVD, het CDA en de PVV werd afgesproken dat er 500 zogenoemde animal cops zouden worden aangesteld. “Dierenmishandeling wordt harder aangepakt, onder meer door 500 animal cops (dierenpolitie)”, aldus het akkoord. Deze aankondiging wekte commotie, zo reageerde korpschef Bernard Welten van Amsterdam met de voorspelling dat de tijd van de ‘caviapolitie’ — zoals hij de dierenpolitie smalend betitelde — ten koste zou gaan van de tijd van echt politiewerk.

Reacties zijn gesloten.