Nederland, een land waar vrijheid geen geweten heeft

Step Vaessen, correspondente voor Aljazeera in Indonesië heeft gisteravond in de Haarlemse Sint-Bavokerk de jaarlijkse Willem Arondéuslezing gegeven. De lezing kon ongestoord verlopen wat op zich al vermeldenswaard is in het Nederland van nu.

Vaessen zei vooraf te hebben begrepen dat de PVV plannen had om haar lezing te verstoren. ,,Is dat de nieuwe vrijheid in Nederland. De vrijheid om vrijheid van iemand anders af te pakken’’, zo vroeg ze zich af.

Volgens Vaessen is er in Nederland een onaangenaam klimaat ontstaan, waarin ruimte is voor ’grove beledigingen, het verspreiden van haat, moedwillig kwetsen’. Zij noemde die houding ’vrijheid zonder geweten’.

Nader verslag in het Noordhollands Dagblad.
Hier is de lezing te volgen.

1 gedachte over “Nederland, een land waar vrijheid geen geweten heeft”

  1. En nu maar wachten hoeveel dreigementen Step krijgt, omdat de waarheid eens wordt gezegd. Is het al opgevallen dat ze memoreert dat er 200 PVV ers zouden komen om de lezing te verstoren. Daar mogen 8 uur lang kamer vragen over gesteld worden.Met name de rol van Brinkman hierin. En als ik mag opmerken, als het zo is wat Step beweert, waar blijft het OM?

Reacties zijn gesloten.