Nederland is een provinciaaltje geworden

Nederland is een naar binnen gekeerd land aan het worden, “provinciaals” bezig en ziet buitenlanders ten onrechte als probleem. Deze nieuwe houding is gevaarlijk voor het Nederlandse internationale aanzien de dankzij handel met buitenland verkregen welvaart. Dat zeggen in Den Haag gestationeerde ambassadeurs van voor Nederland relevante landen vandaag in NRC Handelsblad.

Ach ja, wat verwacht je ook anders als er een heel kabinet gegijzeld wordt door een kakelende geelkuifkaketoe. die zichzelf heeft wijsgemaakt dat hij levensgevaarlijk wordt bedreigd. Hij presteert het om zijn persoonlijke angsten op anderen over te brengen, ipv zich er voor te laten behandelen. Zo wordt het Nederlandse volk gegijzeld door iemand die het moeilijk heeft met zichzelf en met de wereld.

Ik ben benieuwd wanneer de handel het tij gaat keren. Want een ding weet ik zeker, als het Nederland geld gaat kosten, zal het anders worden. Ik hoop dat het huidige beleid snel pijn gaat doen bij de handel.

4 gedachten over “Nederland is een provinciaaltje geworden”

 1. ’t Is inderdaad te triest voor woorden; zo’n bleekwatermarie werd vroeger gewoon opgeborgen om zijn leven lang naar de plantjes te kijken. Dat is ook een stuk goedkoper dan zijn zg waakhondjes.

  Nu blijkt het land gek geworden, althans het Haagse Regiem.
  Misschien kunnen we die opsluiten!

 2. Na het lezen van de houding van één bepaalde ambassadeur, en na een zoekexercitie naar wat die nou kan bedoelen. Dit? http://www.u4p.nl/wp-content/uploads/2010/11/muur05-682×1024.jpg
  De wapenhandel zal het tij zeker niet gaan keren en dat is niet zo toevallig de enige handel die voor de VS en zijn beste bondgenoten overblijft. Beste bondgenoten als bruggehoofden naar het achterland. Ons land is er ook zo een. Dus dat provicaals dat valt best mee. Maar weet de NRC [zogenaamd] veel.

 3. Neehoor, neehoor, zal Mark zeker gaan brullen, hahahahihihi, deze constructie heeft geen enkel gevolg voor onze buitenlandse politiek!

  Wishfull thinking.

 4. Twintig jaar geleden was Nederland nog een gidsland dat in het buitenland bekend stond om Goellit, Kroijf, weed, etc. Nu is het een land dat net zo tot de verbeelding spreekt als Estland, Denemarken of Albanie.

Reacties zijn gesloten.