Nederland is doodziek #wegmetdemonarchie

Politie
Foto door Combiner

Sluipenderwijs lijkt het normaal te worden dat de overheid in dit land de haar onwelgevallige meningen steeds meer bestrijdt via de haar ter beschikking staande middelen politie en justitie.

Eén van de eerste gevallen die ik me wat dit betreft van de laatste tien jaar herinner was die met het spandoek tegen Verdonk. Zij werd daarop voor moordenaar uitgemaakt vanwege haar beleid en houding met betrekking tot de Schipholbrand, en het spandoek werd in beslag genomen. Gelukkig oordeelde de rechtbank later wel dat dit onterecht was gebeurd.

Ook werd er in 2008, toen de anti-islamhysterie op haar hoogtepunt was, een man gearresteerd die in teksten van de website van de PVV eenvoudigweg de woorden moslims en islam door respectievelijk joden en jodendom had vervangen. Dát ging de Amsterdamse politie ineens te ver.

Met Sinterklaas 2011 hadden we het incident met het Zwarte Pietenprotest, waarbij twee mensen, die niets anders deden dan T-shirts met daarop protestteksten tegen het verschijnsel Zwarte Piet dragen, door de politie tegen de grond werden gewerkt, blijkbaar omdat dat de plaatselijke Hermandad onwelgevallig was.

Mensen die willen protesteren tegen de ontruiming van een kraakpand worden even fijn klemgezet en afgeranseld.

Onlangs kreeg Joke Kaviaar een buitenproportioneel zware straf opgelegd, terwijl allerlei rechtsrabiate haatpredikers volslagen buiten schot blijven, en nu is er weer een vrouw die aangehouden werd, slechts omdat ze een stuk karton met de tekst ‘Weg met de Monarchie’ erop omhoog hield. Tegen het Koningshuis moet je blijkbaar al helemáál niks willen proberen, getuige ook de lange opsluiting die waxinelichthouderwerper Erwin Lensink ten deel viel en zijn – wederom –  buitenproportioneel zware straf.

Kortom: WTF IS DIT?? Zijn we in een halve politiestaat aan het veranderen? Je zou bijna gaan denken dat Maxima van Oranje – Zorreguieta de regering in het geheim adviseert in de kneepjes van het vak, zoals ze die van haar vader heeft meegekregen.

Ik heb Amerikaanse vrienden die me vertellen dat de meeste Amerikanen nog steeds denken dat Nederland een links georiënteerd land is waar van alles mag en kan (henzelf heb ik inmiddels bijgepraat), maar links zijn we allang niet meer, voor zover we dat überhaupt ooit geweest zijn, en op sommige terreinen mogen we hier tegenwoordig misschien zelfs wel minder dan in Amerika.

9 gedachten over “Nederland is doodziek #wegmetdemonarchie”

  1. @2 Precies, wat een leuke initatiefjes toch, dat ook welwillende particulieren zich opwerpen voor de goede saeck.

  2. @2 Ik lees in het door jou gelinkte stuk dat ie ons een “activistische website” noemt. Ik zeg niet dat daar wat mis mee is.

  3. @6, Nee, is niks mis mee, net als er niks mis is met deze site. Integendeel zou ik zeggen. Jongens en meisjes, prettige zondag.

Reacties zijn gesloten.