“Nederland In Opstand”: van boos naar rechts

Nederland komt In Opstand, als het aan de mensen en groepen ligt die oproepen om op 7 maart in actie te komen tegen regering en tegen EU. Goeie zaak? Op zich wel, want voor verontwaardiging is veel reden. Maar de opstandigheid krijgt op veel te veel plekken een rechtse tot uiterst rechtse draai.

Die rechtse draai is nadrukkelijk niet de bedoeling van een groep alsLandelijke Demonstratie 2013, die op hun site initiatiefnemer Jerry Agema aan het woord laten en de actie promoten. En op de Facebook-oproep“Truckersactie 7 maart 2014” is de sfeer niet akelig, men is er vooral praktisch bezig. Men wil een eerlijke actie, ongebonden aan politieke richtingen, maar nadrukkelijk ook niet aan (uiterst) rechts gekoppeld. Het feit dat Landelijke Demonstratie 2013 zich op haar Facebook-pagina duidelijk distantieert van de rechtse publicist Niemöller, die 7 maart om eigen xenofobe redenen promoot, is daar een teken van. Maar het gebeurt op allerlei plaatsen helaas wel, die rechtse draai. Het heeft op de meeste plaatsen de overhand, als we op internetpubliciteit af gaan. Een onfrisse duik in het modderbad dat vooral op Facebook te vinden is, maakt veel duidelijk in een zee van onduidelijkheid.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Doorbraak

12 gedachten over ““Nederland In Opstand”: van boos naar rechts”

 1. De effecten van een jarenlange politiek van onderdrukking van links en tevens promoten van een latent aanwezig spastisch etnisch-xenofoob reflex barsten los en geven duidelijk aan wat is de ware fundament van onze maatschappij: latente xenofobie.

 2. ik wil niet veel zeggen maar heb je ooit een moslim met een christen zien trouwen .
  dat gebeurd niet veel waarom denk je dat het zo is.
  omdat de moslims altijd het geloof overal bij moeten betrekken.
  en wij Nederlanders zien dat niet als een probleem.
  dus krijg je zo twee verschillende groepen.
  want de moslims zullen nooit met de Nederlanders samen gaan mengen
  vroeger viel dat nog niet zo op.
  maar tegenwoordig zijn er zoveel dat je het niet meer kan ontwijken.
  en groen links maar zeggen dat de Nederlanders toleranter moeten zijn .
  maar zijn het ook niet de moslims zelf die eens toleranter moeten zijn .
  maar het is toch al te laat je kan het toch niet meer terug draaien.
  ga zelf maar eens een kerk bouwen in een moslim land dat zal niet zo gemakkelijk zijn.
  maar je kan het de moslims ook niet kwalijk nemen het is groen links zelf die het ze op een presenteerplaatje heeft aangeboden alles binnen de wet .
  het duurt niet lang meer dan worden ze wakker maar het is toch al te laat .

 3. Kijk ingeenmenno , wanneer je contact met “moslims ” uit de weg gaat ga je zulke nonsense brabbelen als jij nu doe .. Er zijn ladingen huwelijken van Moslims met Christenen , zowel Moslim man met Christelijke vrouw als omgekeerd , Maar veel van die Moslims herken jij waarschijnlijk niet eens omdat ze niet aan jouw beeld van een Moslim of Moslima voldoen ..

  Waarom mengt de huidige generatie minder dan de vorige ??? Mijns inziens omdat juist de Nederlanders zich geslotener zijn gaan opstellen …

 4. Kan iemand nu eens wat foto’s van diverse kerken in Turkije,Marokko enz hier plaatsen,want dat grammofoongelieg van in moslimlanden mag je geen kerk enzovoort is zo achterlijk gebral,verplichte excursies dit soort lieden met grote busreizen naar Turkije en Marokko laten sturen,en dan alle kerken bezoeken

 5. ingeenmenno, http://nl.wikipedia.org/wiki/Religie_in_Turkije
  Overigens is de islam in bv. Duitsland geen erkende religie. Dat houdt slechts in, dat deze uit het Kirchensteuer-systeem gesloten is, moskeeen e.d. niet gesubsidieerd worden en islamitische feestdagen niet erkend zijn. Hoe de situatie in Nederland is, weet ik eigenlijk niet.

 6. Het laagje onverschilligheid dat eeuwen lang werd verkocht als tolerantie, vrije geesten en nog meer fraais, wordt nu afgepeld. Wat er onder vandaan komt, is de ware aard van veel Nederlanders. Nu blijken die goede karaktertrekken fake te zijn geweest, een moembakkes oftewel een masker.Wat er losbarst op z.g. discussiefora, maar ook in de lezersrubrieken van kranten, rijst je de haren te berge.Argwaan, protest, ontevredenheid en vooral angst en haat met betrekking tot vreemdelingen,in het bijzonder onze moslims. Daarom wordt het tijd voor een tegenoffensief.Weldenkende, genuanceerde, goedgeinformeerde mensen laten zich toch niet wegdrukken door de mening van het z.g. volk ? Het PVV volk?

 7. laarmans, inderdaad. De “allochtonen” beginnen eindelijk te emanciperen en dat mag niet.

 8. Hoewel enigszins off-topic plaats ik hier op verzoek van Natte Neel een foto-serietje over de Katholieke Kerk Hati Kudus in Banda Aceh uit Berita Daerah:

  http://beritadaerah.com/2013/12/25/ibadah-hari-raya-natal-di-gereja-katolik-hati-kudus-banda-aceh/

  Een foto van de Protestantse Kerk in Banda Aceh zoek ik nog op.

  Bij bezoeken in 2009 en 2010 aan Aceh zag ik dat beide kerken in uitstekende staat van onderhoud verkeren.

  Ik noem ook nog even het katholieke Carolus Ziekenhuis en het Protestantse Cikini ziekenhuis in Jakarta, waar vanzelfsprekend iedereen terecht kan.

 9. Natte Neel, zie bij deze de Protestantse Kerk in Banda Aceh.

  http://gereja.tumblr.com/post/30093803331/masyarakat-aceh-harap-penyegelan-gereja-katolik-dan

  Het artikel tekent bezwaar aan tegen pogingen van district overheden (o.a. Aceh Singkil) om kerken te sluiten en pleit ervoor dat Banda Aceh hier niet aan mee gaat doen. Banda Aceh is provincie hoofdstad.

  ‘Di Aceh belum pernah terjadi konflik agama, jangan sampai karena permasalahan tersebut konflik agama terjadi di Aceh atau permasalahannya melebar ke daerah lain,” kata tenaga pendidik di salah satu Pesantren tersebut’.

  ‘In Aceh hebben we nog nooit godsdienstconflicten gehad, laat het niet zover komen dat genoemd probleem zich voordoet in Aceh en overslaat naar andere gebieden”, zegt deze onderwijs in een lokale ‘pesantren’ school’.

 10. @ natte neel

  Je kunt het wel schudden dat deze lieden hun snuit eens hielden. Het is eerder omgekeerd.Google es naar het haat-en scheldblog van E.J. Bron. Je weet niet wat je leest. Het nieuwe topic is Hans Janmaat. Niets over zijn beledigende opmerkingen over minderheden, niets over zijn discriminerende’eigen volk eerst’ Nee, de man wordt over zijn graf heen de hemel ingeprezen. Zo’n goeie hebben we nog niet gehad.Ik wacht op het moment dat er vanuit ultra-rechtse hoek de roep klinkt om een standbeeld voor Anders Breivik.

Reacties zijn gesloten.