Nederland, Europa, de gedoger gedoogt/d

Rutte zou in mijn ogen aan statuur winnen als hij ten opzichte van de gedoger de zelfde vrijheid zou nemen als omgekeerd het geval is

Premier Rutte wil “Nederland teruggeven aan de Nederlanders”. Kennelijk is Nederland nu in handen van iemand anders, die het land van de Nederlanders heeft ‘afgepakt’. Wie de sociale media een beetje volgt, weet dat de schuldigen doorgaans makkelijk worden gevonden: de spreekwoordelijke ‘linkse kerk’, de ‘elite’ of ‘anonieme Brusselse bureaucraten’.

Het is een moderne variant van de dolkstoottheorie: wij zijn verraden door onze leiders. De grondtoon is altijd de zelfde en al eeuwen oud: elites hebben zich van onze samenleving, ons land, ons volk meester gemaakt en handelen tegen de wil en in strijd met het belang van het volk. Vroeg of laat staat er dan iemand op die eindelijk doet wat het volk wil. En die ‘Nederland aan de Nederlanders’ teruggeeft. Rutte zag zichzelf al in die rol, maar wordt overtroefd door Wilders, met dank aan de Europese vertrouwenscrisis en een politieke constructie waarin onverantwoordelijk gedrag niet bestraft, maar beloond wordt. (Nederland, Europa, de gedoger gedoogt/d – Frans Timmermans, PvdA Kamerlid, Joop.nl)

3 gedachten over “Nederland, Europa, de gedoger gedoogt/d”

 1. Als Frans Timmermans zijn mond opendoet en begint over Europa begint bij mij spontaan de maag te draaien.
  Ik walg van het huidige Europa.
  Ik heb het inderdaad een dolkstoot in de rug van de Nederlanders gevonden toen ondanks een referendum toch die grondwet er kwam.

 2. @1: Theo:

  DE nederlanders, HET volk, MEN zegt , etc.
  Ik ben daar allergisch voor, hoe komt dat toch?

 3. 2
  LeRoiDanse

  Dat kan ik niet beantwoorden.
  Wat ik vind wel.
  Er was een referendum, dat met grote meerderheid werd afgewezen.
  Later werd dit zonder de bevolking weer te raadplegen ons door de strot geduwd.
  Balkenende wordt dit verweten.
  Maar men vergeet dat er een meerderheid in de kamer voor moest zijn.
  Dus alle partijen die het referendum aan hun kont hebben afgeveegt hebben on democratisch gehandeld.
  Dus ook de partij van die Eurofiel.

Reacties zijn gesloten.