Nederland? Een kruitvat dat nat moet blijven

Hans Goslinga schrijft in Trouw over de foute insteek van mensen die tweedeling in onze maatschappij voorstaan. Die bij gebrek aan een gezamenlijke vijand, de moslims maar hebben aangewezen als DE vijand. Lekker makkelijk doelwit.

Ook is het voorbeeld uit de VS, hét land van de immigratie, iets om eens tot je door te laten dringen. Nee, ik ben geen Wilders, alles van de VS is goed! Maar deze is wel waar.

Bovendien paste het in het patroon van immigratie en integratie dat Amerika al anderhalve eeuw laat zien: landslieden gaan eerst op een kluitje wonen om elkaar te helpen; de tweede en derde generatie nemen de landstaal over, vermengen zich met anderen en gaan op in samenleving. Wie dit proces met drang en dwang wil forceren, gaat niet alleen tegen deze realiteit in, maar doet ook de multiculturele identiteit van Nederland geweld aan. De zelfrelativering en tolerantie die deze identiteit vraagt, zijn ook blijken van realiteitszin. Niet voor niets noemde J.A.A. van Doorn dit land ‘een kruitvat dat bij ­voortduring nat moet worden gehouden’.

Kortom, zullen we nu eens ophouden met elkaar zo te stigmatiseren? Gewoon tegen die blonde haatpruik zeggen dat hij op moet zouten met zijn racistische praatjes? Gewoon allemaal in harmonie leven en elkaar een plekje gunnen? En nee dat is niet naïef, dat heet menselijkheid en is compassie. Ik weiger als een beest te leven in een land waar het zo goed is en waar we zoveel hebben. Ook ben ik bereid om te delen omdat er zoveel is, er is genoeg voor iedereen. Maar al die verwende krijsende kinderen zijn allemaal bang dat ze een speeltje te weinig krijgen. Het is om te 😥 ! Ga je allemaal schamen!

7 gedachten over “Nederland? Een kruitvat dat nat moet blijven”

 1. Ben het helemaal mee eens: “Ik weiger als een beest te leven in een land waar het zo goed is en waar we zoveel hebben. Ook ben ik bereid om te delen omdat er zoveel is, er is genoeg voor iedereen.”

  De praktische vraag is – hoe bereik je het verstand van hersengespoelde zombies? Let op de lege blik in hun ogen als je het over “delen met elkaar” begint. Je hoort terug iets van een zacht zoom – “ikkeikkeikke”.

 2. Ja Nexus m. ook daar heb ik geen sluitend antwoord op. Probeer twijfelaars via Krapuul te bereiken, De echte zombies zijn toch al verloren. Misschien als zij hulp nodig hebben, gewoon keihard ‘nee’ zeggen in eerste instantie?

 3. Keira Schreef:

  De echte zombies zijn toch al verloren. Misschien als zij hulp nodig hebben, gewoon keihard ‘nee’ zeggen in eerste instantie?

  Goed punt. Mijn overtuiging is dat het loont om het verstand van de meelopers aan te spreken, waar de echte zombies moet je glashelder nee verkopen.

  In de praktijk betekent dit dat Wilders en zijn acolieten moeten altijd glashelder nee horen. De rest is selectief te benaderen.

 4. Kan die Goslinga niet eens er voor zorgen dat gekke Epi(menco) zijn tweedelingsstukjes niet meer bij Trouw poept ??

 5. Keira Schreef:

  Misschien als zij hulp nodig hebben, gewoon keihard ‘nee’ zeggen in eerste instantie?

  Dat lijkt me op zich ook geen goed idee. Dan word je namelijk al gauw “net als zij”. Je moet mensen juist blijven verbazen met je behulpzaamheid. Daar zullen ze op den duur echt van schrikken…
  😉

 6. Weet je wie ik als vijand aangewezen heb?
  Wie kan je beter als vijand hebben. Mij of een moslim?

 7. MadPride, daarom staat er ook achter ‘in eerste instantie’ 😉 Eerst laten zweten en dan verder praten over oplossing.

Reacties zijn gesloten.