Nederland duikt nu echt de crisis in

Nieuwe kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek schetsen een somber beeld van de Nederlandse economie. Huizenprijzen dalen, het consumentenvertrouwen is bedrukt, de consumptie krimpt. Het aantal faillissementen is toegenomen en de groei van de export blijft onveranderd laag. (NRC)

Ik word er niet vrolijk van en in Den Haag drinken ze thee en eten hun broodje.

7 gedachten over “Nederland duikt nu echt de crisis in”

 1. En dan te bedenken dat men een ontslagversoepeling wil een verlaging van de ww ,nog even en we zijn gelijk aan de elende in zuideuropa .heerlijk een coalitie met visie .en een drammerig europa ,maar het zal wel een doel hebben ,allemaal arm .

 2. Het blijft mij nog steeds verbazen dat tot voor kort iedereen dacht dat het niet op kon en nu opeens iedereen denkt dat het einde nabij is.

 3. Het zal niet lang duren maar dan wordt ook eindelijk de middenklassen wakker die zichzelf upper class waanden. Dan ineens moeten ze massaal hun huizen opeten of uit.

  Rechts is de doodsteek van elke economie. Links (SP) heeft helemaal niks tegen verschil in inkomens als het maar een beetje netjes en eerlijk is verdiend door echt hardwerken, vindingrijkheid (uitvindingen o.i.d. dus niet creatief boekehouden een VVD dingetje). Het moet ook niet teveel ten koste van het millieu gaan. Ik heb rechts wat dat betreft nooit begrepen. Zonder BMW kunnen we echt wel maar als bomen en plankton dreigen te verdwijnen dan is het lastig ademhalen.

  Landen zijn geen B.V. maar een samenstelling van verschillende mensen, dieren en habitaten. Geef rechts carte blanche en alles veranderd in woestijn.

  VVD visser vs SP visser.

  VVD visser vist het ijselmeer leeg maakt vlug wat winsten totdat alles op is. De rest heeft het nakijken. Geen vis meer over.

  SP visser vist maar doet dat met een quotum zodat de visstand intact blijft en je generaties lang door kan vissen. Duurzaamheid.

  VVD Generaal krijgt functie vanwege relaties en families stuurt menig soldaat onodig de dood in vanachter een burea ver van het front. Nog nooit in de modder gestaan met zijn / haar manschappen.

  SP Generaal is van soldaat op geklommen door bewezen diensten. Weet wat men in het veld nodig heeft en wat er allemaal speelt. Zorgt ervoor dat het aantal slachtoffers minimaal blijft.

  Dit geld ook voor CEO’s in bedrijven die omhooggevallen maatpakken en hun aandeelhouders.

  Bottom up nooit Top Bottom.

 4. @4 Als ik je stukje lees vrees ik het ergste.

  De mens is altijd bezig te optimaliseren, gaan tot waar het gaatje is, de volle 100% bereiken. Wat dat gaatje is kom je altijd pas te weten als je te ver bent gegaan, als je voorbij die 110 % bent, de zeeen vol met plastic, het land besproeid met radioactiviteit.

  Die generaal is altijd bezig met de strijd die gestreden is en niet met de vrede in de harten. Om zijn funktie te bewijzen zal hij altijd angst moeten kweken.

  Niets menselijks is ons vreemd.

 5. de zg. nannystate is voorby,
  managers van antroposofische verpleeghuizen die meer verdienen dan de ministerpresident lekker links dus???

  als miniboer kritiek van rechts= in de fabriek verdien je toch meer
  als miniboer kritiek van links= je verkoopt dieren voor de slacht, je hebt eigen produktiegrond, je spuit tegen onkruid en ziekten.

  nog een paar jaar en nederland lykt op griekenland.

 6. Op dit moment gaat het niet zo veel over de verzorgingsstaat die wordt gewoon door deze politici wegbezuinigd.

  Het gaat vooral nu om de stimulering van de werkgelegenheid en de economie om door de moeilijke tijden heen te kunnen komen.

Reacties zijn gesloten.