Natuur, duurzaamheid, cultuur? Geen woord

Minder overheid, meer eigen verantwoordelijkheid. De Troonrede van 2011 ademt een liberale geest. “Uitgangspunt van de regering is dat mensen niet gebaat zijn bij afhankelijkheid”, aldus koningin Beatrix gisteren. “De kracht van Nederland”, zit niet in de overheid, maar “in de ruim 16 miljoen inwoners die ons land telt.” (Trouw)

Vraag ik me toch af, waarom ik dan mijn vingerafdrukken in moet leveren als ik een paspoort haal (ja wordt niks mee gedaan hoor! ja geloof je het zelf?)
😥

Rechters die minimumstraffen moeten opleggen, waar is de verantwoording voor de rechter dan? Dit wil de overheid gaan bepalen.

Boerkaverbod. Waar is de vrijheid om je te kleden zoals je wil?

Anderen kunnen vast nog wel meer voorbeelden verzinnen van de betrutteling (nee, geen ticvaut) van deze overheid.

Verder is het natuurlijk zo klaar als een klontje dat dit kabinet schijt heeft aan heel Nederland en we het zelf maar moeten uitzoeken. Arm? Pech! Ziek? Pech! Gehandicapt? Pech! Werkeloos? Eigen keuze!
Nederland moet een geasfalteerde parkeerplaats voor Duitsland en Frankrijk worden, want dat willen de liberalen graag. Hun auto laten zien. Natuur? Geen boodschap aan, we gaan toch ver weg op vakantie. Duurzaamheid? HAHAHAHAHAHAHAHA! Flauwekul. Cultuur? Ach dat pikken we in het buitenland mee, is in Nederland niet nodig.

2 gedachten over “Natuur, duurzaamheid, cultuur? Geen woord”

Reacties zijn gesloten.