Nationaal Historisch Museum afgeblazen

De bouw van het nieuw te bouwen Nationaal Historisch Museum is afgeblazen. Terwijl Geertje Wilders van de PVV toch zo’n voorstander is de echte Nederlanders de enige echte Nederlandse geschiedenis moeten leren, wordt dit hem door de neus geboord door zijn vriendjes van kabinet Rutjes. Niks nie Nederlandse geschiedenis leren, veel te duur! Lekker volk dom houden, is veel makkelijker.

Dat Geertje het ook helemaal niet erg vindt blijkt ook wel uit het feit dat de SP nu een debat hierover wil met de staatssecretaris en dat de PVV helemaal stil is. Educatie valt bij de PVV zeker ook onder linkse hobbies?

2 gedachten over “Nationaal Historisch Museum afgeblazen”

  1. PVV heeft zo groot kunnen worden omdat Nederland de geschiedenis vergeten is dus voor Geert en zijn Fascisten is een Histories museum alleen maar contraprocuctief

  2. Het was altijd al een moeizaam plan. Dat nog eens extra moeizaam werd omdat de beoogde locatie niet door kon gaan, en het museumgebouw bij het Openluchtmuseum moest aanschuiven. Dat zou parkeerplaatsen en bomen kosten, en dus moest er voor vijftig miljoen euro (even uit mijn hoofd) een ondergrondse parkeergarage komen, naast die twee musea, waar ook weer bomen voor moesten worden gekapt. (Als je daar nog nooit bent geweest: er staan daar prachtige hoge bomen).
    Onder een slecht gesternte geboren, dus.
    Ik vond het hele idee vanaf het begin al bezopen. Maar ik ben enigszins overtuigd geraakt. Mijn zwager heeft verstand van musea, en hij vertelde me dat de twee directeuren wel interessante en prikkelende ideeën hadden. Het zou niet het museum worden van de molentjes en de Nederlandse op-de-borst-klopperij. Er zouden ook heel pijnlijke zaken aan de orde komen, over den Oud-Nederlandsche volcksaerd, zoals ons slavernij/slavenhandel verleden.
    Dat ’t er toch niet komt, is volgens mij geen ramp. De discussie erover is gevoerd, en daar kan iedereen in de museumwereld weer verder mee. En misschien komt het er nog wel eens, in een al bestaand gebouw.

Reacties zijn gesloten.