NAM wil slechts heel klein deel Groninger huizen versterken

scheureninmetselwerkEr hoeven volgens de NAM maar 5.000 tot 10.000 huizen in de provincie Groningen te worden verstevigd in de komende 5 jaar, om ze aardbevingsbestendig te maken. Dat komt naar voren uit nieuwe onderzoeksresultaten die de Nederlandse Aardolie Maatschappij vandaag presenteert.  (NOS)

Ik word niet vrolijk als ik dit lees. Zeker niet als ik de verschillende statistieken lees die verderop in het stuk staan. Ministerie van Economische Zaken schatte in februari 2015 dat er 30.000 tot 90.000 huizen zouden moeten worden versterkt. De provincie Groningen spreekt in april 2015 van 152.000 woningen. En de NAM komt nu met 5.000 tot 10.000???

Ik ben bang dat de NAM heel erg haar best doet om er onderuit te komen. In 2014 gaf de NAM nog aan te verwachten dat er ca. 50.000 woningen versterkt moesten worden, en nu een fractie van dat aantal? Ze hebben zeker een rekensom gemaakt en ontdekten dat er dan wel heel veel van de winst af gaat.

Eerder schreef ik over een Groninger die de Staat had aangeklaagd en wilde dat er onmiddellijk werd gestopt met boren in Groningen. In dit stuk kun je ook lezen hoeveel de Staat en de NAM verdienen door te boren in Groningen. En dan willen ze de inwoners afschepen met ruïnes en zelf betalen. Dat is toch onrechtvaardig??