NAM schatte risico’s aardbevingen verkeerd in

Oh fijn, als je dat na decennia van ‘gaat u gerust slapen…’ te horen krijgt, als je op de gasbel van Slochteren woont:

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) erkent dat jarenlang de risico’s van gaswinning verkeerd zijn ingeschat. Directeur Van de Leemput zei dat tijdens een informatiebijeenkomst over bevingen in Groningen. Afgelopen vrijdag maakte minister Kamp bekend dat de bevingen heftiger kunnen worden in de toekomst.(NOS)

Je zou ook zomaar kunnen denken dat men, met de miljarden die er aan dat gas verdiend konden worden in gedachten, niet overdreven fanatiek op zoek is geweest naar mogelijke risico’s.

2 gedachten over “NAM schatte risico’s aardbevingen verkeerd in”

  1. Voor kamp en de zijnen telt alleen het geld ,zogenaamt voor de economie maar om het rechtstreeks door te sluisen naar zuid europa en al de z\anderen die aan het infuus komen te liggen .Want dat gaat voor de bewoners van groningen .

  2. Is het verkeerd inschatten, wanneer er jarenlang waarschuwingen werden gegeven, die niet afkomstig waren van ‘een zoveelste WC-eend onderzoek’ maar van ‘onafhankelijke en terzakekundige onderzoekers’? Van geologen en bouwkundigen en..en..en..

    Neen. Dat is niet het e.e.a. ‘verkeerd inschatten’, dat is het e.e.a. ‘volledig negeren’.

    Laat de NAM maar financieel bloeden voor alle verdere (on)kosten.

    Een gedegen justitieel onderzoek naar de NAM zou m.i. tevens op zijn plaats zijn.
    Nepotisme/ belangenverstrengelingen/ steekpenningen…je kan het zo gek niet bedenken, of het is wel ‘langsgekomen’ door de jaren heen.

Reacties zijn gesloten.